Politica

Premierul Cîţu despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei: Cei care nu au respectat regulile nu au fost sancţionaţi/UPDATE. Replica lui Dominic Fritz

Premierul Florin Cîţu a afirmat că a cerut ca în zone carantinate, precum Timişoara, să fie permisă şi vaccinarea persoanele din etapa a treia. Despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei, Cîţu afirmă că cei care nu au respetat regulile nu au fost sancţionaţi.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa întâi și etapa a doua nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa a a treia. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu.

Premierul a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.

”Nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării”, a declarat Cîţu.

Despre cum s-a ajuns la carantinarea Timşoarei, premierul a pus punctul pe i: “E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați cei care nu le respectă”.
UPDATE. Dominic Fritz comentează afirmațiile primului ministru pe tema vaccinelor disponibile la Timișoara

După ce premierul Florin Cîțu a anunțat că la Timișoara sunt zeci de mii de locuri libere pentru vaccinare, Municipalitatea a anunțat că acestea ar fi, de fapt, locuri pentru vaccine AstraZeneca, iar acestea ar fi destinate doar unei categorii de persoane, cele sub 55 de ani, dar și aici doar celor care au boli cronice, nu pentru toată lumea interesată.

Dl. primar Dominic Fritz a solicitat oficial, în repetate rânduri, încă din februarie suplimentarea dozelor de vaccin pentru Timișoara. În ceea ce privește numărul de locuri libere, din informațiile pe care dl. primar le are, acestea sunt pentru inocularea cu vaccinurile AstraZeneca. Aceste vaccinuri sunt destinate inoculării celor sub 55 de ani, iar în acest moment persoanele sub această vârstă au voie să se programeze doar
daca sufera de boli cronice”, au anuntat reprezentantii Primăriei.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago