Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulți (replica) în organismul uman.
Această tehnologie bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019.
Janssen folosește un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike.
Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun – anticorpi și celule T – împotriva sa.
Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19.
Acest vaccin se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19.
Sursa: Ministerul Sănătății
An de an, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj luptă pe mai multe fronturi: campionat,…
Astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 22:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…
Alin Nica, atac dur la adresa filialei județene a liberalilor: ”Nu țintesc funcția de președinte…
Cizmele de damă reprezintă must-have-ul sezonului rece. Design-ul specific are rolul de a aduce o…
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…
Asocierea care se ocupă de reabilitarea căii ferate care traversează Timișoara, mai precis Lotul 3,…