Consiliul Judeţean Timiş

Diferențe de opinie Nica – Fritz. Liderul CJ Timiș nu ia în considerare carantina pentru tot județul

Cam în același moment în care primarul Timișoarei, Dominic Fritz, lansa ideea necesității carantinării întregului județ, colegul său de coaliție și deplasări fructuoase la București, Alin Nica, liderul Consiliului Județean Timiș și al filialei locale a PNL, anunța că nici nu ia în seamă o asemenea măsură. La rândul său, Nica pune sub semnul întrebării eficacitatea unei asemenea carantine ”cu voie” prin hârtii completate chiar de persoanele care le folosesc.

”De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare”, a anunțat Nica.

El ne avertizează că de acum vom trebui să coabităm cu coronavirus și avertizează informarea populației, dar cu limitare, pentru a evita panicarea populației. Posibil, Nica se referea chiar la declarațiile colegului său de coaliție.

”Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia. Facem eforturi susținute pentru gestionarea pandemiei și cooperăm interinstituțional dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populației este vital în astfel de situații. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate și împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”, a mai subliniat Nica.

Vă reamintim că Dominic Fritz propunea tot miercuri o soluție care ar viza carantinarea întregului județ  , nu doar a Timișoarei. Tot miercuri, Timișul a avut cea mai mare rată de pozitivare cu coronavirus din țară.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

O oră ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

3 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

3 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

4 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

4 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

5 ore ago