Zilele trecute, a avut loc o videoconferință pe platforma ZOOM între AJF Timiș și reprezentanții echipelor participante în Liga a IV-a Timiș. Au fost reprezentate online 16 echipe, discutându-se cu precădere aspecte privind modalitățile de reluare a competiției sportive la nivelul fotbalului amator.
Din păcate, având în vedere situația pandemică, precum și protocolul medical încheiat între Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal, singura variantă viabilă, în acest moment, este cea prin care echipele să efectueze testări periodice RT-PCR. Varianta aceasta este una costisitoare, care pune în dificultate majoritatea echipelor din fotbalul amator. La nivelul județului Timiș, doar două cluburi s-au arătat dispuse să își asume aceste costuri: CS Timișul Șag și CS Comloșu Mare.
La nivel guvernamental se discută posibilitatea înlocuirii acestor teste RT-PCR cu teste antigen rapide, care ar putea asigura un impact financiar mai redus asupra cluburilor. Dacă acest tip de teste va fi aprobat, modificându-se, astfel, protocolul medical amintit mai sus, fotbalul amator ar avea o șansă să fie reluat, în acest sens exprimându-și intenția de a participa la competiție mai mult de jumătate dintre echipele din Liga a IV-a.
Pentru a putea pregăti eventualele variante de reluare a competiției, AJF Timiș a solicitat tuturor echipelor participante în Liga a IV-a, să își exprime în scris, printr-o adresă trimisă pe email-ul asociației, până luni, 8 martie 2021, inclusiv, intenția fundamentată de a se înscrie în competiție în situația în care testele RT-PCR vor putea fi înlocuite cu testele antigen rapide. Reprezentanților echipelor le-a fost transmis mesajul administrației FRF, prin care un județ poate avea dreptul de a desemna o campioană a Ligii a IV-a, care să reprezinte județul la barajul de promovare în Liga a III-a, doar dacă județul respectiv organizează o competiție în care participă minimum 8 echipe. De asemenea, în eventualitatea organizării unei competiții de Liga a IV-a, cu un număr redus de echipe, nicio echipă nu va retrograda în Liga a V-a, la finalul acesteia.
Așadar, fotbalul mic rămâne deocamdată în aer, și doar o minune administrativă ar putea readuce sportul rege la viață în județul Timiș.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…