Economic

Francezii, chemați să investească în economia județului Timiș

Oportunitățile investiționale existente în județul Timiș au fost prezentate, online, unor importanți investitori francezi, în cadrul unei acțiuni organizate de MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța. Aceștia au aflat care ar fi argumentele de a investi în cel mai vestic județ al României, dar și ce sprijin primesc de la autorități.

Reprezentanți ai oamenilor de afaceri francezi, ai Camerei de Comerț și Industrie a României și decidenți din cadrul instituțiilor financiar-bancare s-au reunit într-o întâlnire online pe tema oportunităților de investiții în țara noastră. Invitat în cadrul evenimentului, președintele CJ Timiș, Alin Nica, le-a prezentat participanților modul în care Consiliul Județean stimulează investițiile și creează un cadru administrativ propice dezvoltării mediului privat.

Evenimentul a fost organizat de Mouvement des entreprises de France (MEDEF), cea mai mare asociație patronală din Franța, și facilitat de Ambasada României în Franța. Reuniunea a fost prezidată de Géraldine Lemble, director general adjunct și secretar general, MEDEF International.

La nivelul Consiliului Județean urmează să realizăm o serie de investiții publice deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a Timișului. Le-am prezentat acestora ceea ce ne-am propus în privința infrastructurii, fie ea rutieră, sanitară, economică sau culturală. Le-am subliniat că județul nostru reprezintă cel mai dinamic mediu de afaceri după capitală, beneficiind de un centru cercetare bine ancorat în noile realități economice, un centru universitar puternic, o resursă umană calificată și cel mai bun acces din țară la infrastructura de transport”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

MEDEF este cea mai importantă rețea de antreprenori din Franța, cu peste 173.000 de companii și 122 organizații teritoriale membre. Peste 95% din afacerile care aparțin de asociația patronală sunt IMM-uri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

34 de minute ago

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

16 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

16 ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

20 de ore ago

Cum se poate dezvolta comuna Dumbrăviţa printr-o colaborare cu UPT. Întâlnire între rectorul Florin Drăgan şi primarul Horia Bugarin

Zilele trecute, primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan,…

20 de ore ago