Administratie

Primăria Timișoara vrea un nou drum și un pod peste Bega în zona Solventul

Primăria Timișoara va lansa în curând licitația pentru stabilirea firmei care va realize documentația tehnică necesară unui nou drum de legătură și a unui pod peste Bega la pasajul Solventul. În prim planul atenției municipalității va fi obținerea de fonduri europene, atât pentru proiectele deja pornite, dar care nu au finanțare, respective pentru cele viitoare.

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a prezentat, marți, o primă listă de proiecte pentru care Primăria Timișoara va aplica pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Este vorba, în primul rând, despre proiecte aflate în diferite faze, dar oprite pentru că nu au fost prevăzute fonduri în buget de către fosta administrație pentru acestea.

”Aducem Timișoarei o primă listă de proiecte pentru care primăria va aplica pe fonduri europene nerambursabile. Este vorba, în primul rând, despre proiecte aflate în diferite faze, dar oprite pentru că nu au fost prevăzute fonduri în buget de către fosta administrație pentru acestea”, a anunțat Lațcău.

De asemenea, viceprimarul Lațcău a anunțat că noua administrație va lansa în scurt timp licitația pentru documentația tehnică necesară construirii unui drum de legătură și pod peste Bega la pasajul Solventul.

“Redeschidem șantierele. Vom construi un drum de legătură și un pod peste Bega în prelungirea pasajului subteran Solventul, iar la Pasajul Solventul, care costă tot aproape 24 de milioane de euro, lucrările vor începe în vara acestui an, după ce va fi finalizată proiectarea. Am lucrat în ultimele luni la proiectul de la Solventul. Am reușit să deblocăm relația cu antreprenorii care lucrează la viitorul pasaj subteran. El este în acest moment în proiectare, iar în această vară vor începe lucrările efective la acest pasaj subteran˝, a declarat Ruben Lațcău.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

10 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

10 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

11 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

14 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

15 ore ago