Sport

Slab, spre penibil. Poli, doar egal pe terenul ultimei clasate

Politehnica Timişoara a remizat astăzi, scor 1-1 (1-1), pe terenul celor de la Pandurii Târgu Jiu, într-un joc care a contat pentru etapa a XIX-a a sezonului regular al Ligii 2. Gazdele au deschis scorul prin Felipe Acosta, în timp ce golul formaţiei viola a fost marcat de Dorin Codrea.

La intrarea pe teren jucătorii bănățeni au purtat tricouri negre inscripţionate cu textul „Alături de voi” şi portretul regretatului Adrian Bărar, liderul Cargo, care s-a stins din viaţă la începutul acestei săptămâni. De asemenea ei au afişat şi un banner cu mesajul: „Cu o mână cânt la chitară / Cu o mână ţin steagul Timişoarei!”.

Prima ocazie notabilă a venit în minutul 8 în contul echipei oaspete, când Mera a reluat pe lângă poartă după un corner. Gazdele au reuşit să marcheze după prima lor şansă la poarta lui Hindrich, dar după ce au dominat debutul partidei, cel puțin teritorial. Pleaşcă l-a lansat pe Velcotă,  al cărui şut din unghi închis a fost respins în corner de Hindrich. Din lovitura de colţ rezultată Felipe Acosta a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrarea aceluiaşi Velcotă. Minutul 26 a adus reuşita de 1-1. Cursa lui Sofran s-a finalizat cu o centrare la colţul lung, balonul a sărit din bară, Ivanovici l-a recuperat şi i-a aşezat mingea lui Dorin Codrea, al cărui şut a fost deviat în stânga lui Aldescu de Cotolan. Minutul 32 putea aduce o fază asemănătoare, dar de această dată şutul din prima trimis de Ivanovici a trecut peste buturile portarului gorjean.

Nici repriza secundă nu a fost foarte cursivă. Ocaziile importante au venit abia pe final. Minutul 84 putea reprezenta şansa lui Codrea de a-şi trece dubla în cont, dar şutul său din centrul careului a trecut peste poartă după o centrare bună expediată de Popovici, pe jos. Apoi, cinci mai târziu şutul lui R. Rus din marginea careului a fost deviat puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Aldescu. Echipa viola a pus o presiune din ce în ce mai mare în ultimele minute. Deşi de la margine s-au dictat cinci minute de prelungire iar gorjenii au efectuat şi o modificare în prelungiri, arbitrul a fluierat finalul cu 30 de secunde mai repede.

Oricum, o evoluție palidă a bănățenilor care au dezamăgit astăzi. Este șocant să nu găsești soluții în fața lanternei roșii, o echipă slabă, fără orizonturi, cu doar 8 puncte până la acest joc. Poli trece pe primul loc, dar nu este un motiv de sărbătoare după o astfel de evoluție.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu – Pleaşcă, Diau, Moisie (86, Corduneanu), D. Filip – Sylla, Felipe Acosta – Velcotă (86, Habet), Cotolan, Dodoi (90+3, Răchişan) – Goma (46, Bunga). Antrenor: Călin Cojocaru.

Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (80, D. Andrei), Cioinac, Codrea, Ivanovici (67, S. Popovici) – Axente (57, R. Rus), Plazonja (80, Radunovic). Antrenor: Dan Alexa.

 

 

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago