Opinii

Sprjin discret al PNL Timiş pentru protestele „şoşociştilor” din Timişoara?/FOTO

Sâmbătă, la chemarea lui Şoşoacă, Bahmuţeanca sau Luis Lazarus, în jur de o sută de persoane au protestat şi în Timişoara, în căutarea unei „noi revoluţii”, după cum au susţinut unii dintre ei. (Câţiva au ieşit în stradă şi luni.) Nu revin foarte mult împotriva motivelor care i-a scos în stradă: unii au strigat împotriva carantinei, alţii erau supăraţi pe măşti, alţii că vor libertate, câţiva l-au trimis pe Fritz în Germania.

N-au lipsit nici fani ai „doctoriţei minune” din Oradea, cea care vindecă bolnavii de covid la telefon. Exact, cea promovată de televiziunile infractorilor, care au devenit un fel de „turnesol civic” precum Vadim pe vremuri. În sensul că dacă laudă pe cineva, în mod cert acel cineva ori e infractor ori are probleme de altă natură, inclusiv la „mansardă”. Şi vicevera e valabilă, cei linşaţi foarte probabil sunt oameni OK.

Sigur, oricine are dreptul să protesteze, cu precizarea să nu îmbolnăvească pe alţii sau, dacă se infectează să nu pretindă locuri în faţă la spital. (Cel mai bine ar fi să se ducă la doftoroaia fenomen!). Din punct de vedere politic, AUR şi Şoşoacă şi-au asumat protestele care au avut loc în ţară şi alte oraşe mari ale ţării. Ce te faci însă când la acestea participă şi liberali, adică membri ai unui partid aflat la putere şi care se luptă cu epidemia?!

Şi o să vin cu un exemplu din Timişoara. Se numeşte Narcis Nagy, este membru PNL şi apropiat la deputatului Ben-Oni Ardelean, dar şi al şefului CJ Timiş, Alin Nica. De altfel, s-a implicat în campania electorală de la locale a PNL, cu tot felul de fotografii şi filmuleţe. Chiar el este surprins în mai mule ipostaze cu lideri PNL, ba chiar şi cu  preşedintele Klaus Iohannis, după cum puteţi vedea mai jos. Se vede şi din poze că cel mai bine se simte alături de mult prea populistul şi AURarul de serviciu al PNL, Rareş Bogdan.

Acest Nagy s-a numărat printre cei care au protestat sâmbătă, aşa cum ne arată chiar o filmare făcută de el. E drept, a fost mai mult singur fiindcă tot nu se intersecta cu ceilalţi supăraţi pe măşti şi vaccinuri. S-a mai certat şi cu jandarmii şi s-a simţit… cenzurat. Pe pagina sa de Facebook, dincolo de tot felul de teorii conspiraţioniste, apare şi un mesaj de suţinere pentru noua „zeiţă” a covidioţilor, amintita doftoroaie Groşan.

Bun. Întrebarea este acum dacă omul s-a dus pe persoană fizică la „revoluţie” sau a fost trimis de cineva. Ar mai fi a treia variantă, adică s-a dus singur, fără a fi trimis de nimeni, dar ştiind însă că va face plăcere unor lideri PNL Timiş. Greu de spus. Dar a treia variantă pare tot mai viabilă după ultimele ieşiri ale preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica. Faptul că a spus clar că nu e de acord cu carantina e perfect acceptabil. Dar șuvoiul de declaraţii ulterioare i-a uns tot mai mult la suflet pe „şoşocişti” şi coronasceptici. Pe Internet chiar a fost poreclit ŞoşoNica.

De altfel, populismul său debordant i-a iritat chiar şi pe liderii PNL de la centru. Iar comparaţia cu revoluţia, sfidând aritmerica elementară, a pus capac. Fiindcă nu poţi să spui că Timişoara şi-a ales singură calea, în pofida Bucureştiului, fiindcă 9 (NOUĂ!) dintr-un total de 38 de membri ai CJSU au votat împotriva prelungirii carantinei. Adică nici un sfert din membri. Ca să nu mai spun că propunerea de prelungire a venit de la DSP Timiş, instituţie condusă tot de un liberal.

Atenţie, de la sublim la ridicol e doar pas! Şi a simţit pe pielea lui şi a spus asta chiar şi Napoleon, după bătălia de la Berezina.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

2 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

2 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

4 ore ago