Opinii

Tortura lui Alin Nica. Fără gust și miros la ospățul de Paște!

Cine mai pune mâna pe un ziar online a aflat că doi demnitari locali se ceartă de câteva zile. Sfada asta între Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Dominic Fritz, primar al Timișoarei, nu e una ca și cum ar polemiza Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, să rămână și ascultătorul cu ceva din dezbatere, ci este una de genul „să se consemneze că…”.

Alin Nica parcă asta vrea să spună de câteva zile: „Să se consemneze că nu am fost de acord cu carantinarea Timișoarei”. Cam asta e tot. Să nu zicem că nu ne-a zis. Cui zice asta? Dominic Fritz crede că o zice alegătorilor din competiția internă pentru conducerea PNL Timiș. Căci dacă ne-o zice nouă, electoratului larg, tare mi-e că până în vara lui 2024 vom uita toată povestea.

Dacă nu e așa, iar Dominic Fritz participă cu aceleași tehnici politicianiste la acest duel, atunci mesajul lui Alin Nica ar trebui să fie unul plin de substanță, de idei, să ne convingă, nu o banală zicere că sigur ne va fi rău când e rău și ce bine ne-ar fi dacă ar fi să fie bine. Aș îndrăzni să-i cer președintelui Alin Nica să ne spună ca la neștiutor ce vrea dumnealui, de fapt, când spune că Dominic Fritz nu a luat măsuri pentru limitarea efectelor pandemiei, dar în același timp cere libertate precum Șoșoacă, normalitate pentru cetățean, ce pălăria lui? Firul ilogic: Alin Nica a vrut ca Dominic Fritz să fie mai ferm, ordonat, preventiv, dar acum nu mai vrea asta? De fapt, Alin Nica ce-ar vrea să facă și l-a încurcat primarul Fritz cu carantina lui?

Ar vrea să bea o cafea în rețeaua Horeca, poate să savureze o pizza la început de primăvară? Da, dar asta ar mai vrea și alți timișoreni, mii, poate zeci de mii, ce facem cu dorința asta când statistica arată cifre îngrijorătoare? Și-a arătat cumva Alin Nica supărarea că primarul nu scoate organele de ordine publică să amendeze usturător distracția din oraș? Nu l-am auzit, dar poate n-am fost eu atent. Putea salva economia locală dacă făcea asta, iar acum decidenții Arafat sau Fritz de-au votat carantina în comitetul ăla de urgență poate nu mai aveau motive să o facă.

Altceva ce-ar mai vrea să facă Alin Nica și nu mai poate face, fiind carantină? A ieșit să vadă orașul cât de viu este? A ieșit din oraș să vadă cum poliția nu mai e la post sau, dacă e, face semn cu mâna să trecem, căci n-are cum să verifice toate intrările și ieșirile fără să blocheze șandramaua? Dacă sunt puțin mai goale magazinele, e ceva rău în asta pentru două săptămâni? Alin Nica e supărat că lumea nu trăiește normal sau că spitalele sunt pline? Cum își împarte supărările președintele consiliului județean? Are în subordine un mare spital și posibil să fi aflat și părerea medicilor despre ce așteptări au în următoarele săptămâni. Ar fi avut soluții pentru acel moment de criză extremă, cu bolnavi critic pe holurile spitalelor sau murind în case, bucuroși totuși că liberalul i-a salvat de carantină?

Poate că ar fi fost bine ca primarul Fritz să ia măsuri de tipul carantinei mai demult, dar orice limitare firește că îl scoate pe cetățean din rutina lui zilnică. Ar fi fost de acord Alin Nica cu minicarantine, măsuri de forță, aplicate din vreme? Dacă a ratat momentul să fie perfect ca primar în problematica sanitară, acum că am aflat că nu e perfect, ce să facă edilul Fritz, să nu mai ia nicio măsură, să lase Covidul la liber, că se supără Alin Nica? Dacă e amabil, să ne spună liderul liberalilor locali de ce e așa supărat. Nu crede în agravarea situației sanitare în Timiș și nu înțelege de ce s-a ajuns la carantină, când mult mai bine era să bem o bere pe o terasă în Unirii? Sau, din contră, e vorba de acea supărare cronică pentru că cineva n-a fost mai ferm la momentul potrivit în gestionarea situației în Timișoara?

Să convenim de dragul polemicii că primarul a decis carantina de capul lui. Dacă nu lua această decizie acum, cu două luni înainte de Paștele ortodox și situația se agrava pe la început de aprilie, știți ce zicea patriotul românesc, domnule Nica? Că intenționat primarul Fritz n-a făcut nimic la momentul potrivit pentru a nu încurca Paștele catolic, băgându-i pe ortodocși la început de mai să umble cu adeverința la Înviere. Ce farmec mai avea Paștele fără gust și miros? Hai, spuneți că n-ar fi fost așa!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago