Consiliul Judeţean Timiş

Alin Nica vrea revoluția în domeniul personalului din administrație: Nu se mai fac promovări pentru cei care taie frunze la câini

Alin Nica, președintele CJ Timiș spune nu mai dorește promovări făcute pe ochi frumoși, doar pentru a urca salariul unora, ci doar pe bază de performanțe. Administrația județeană speră să taie nu mai puțin de 220.000 de lei din cheltuielile cu personalul de la jumătatea acestui an.

Sistemul trebuie schimbat, oamenii care taie frunze la câini nu trebuie să fie promvați doar pentru că dădea bine

Trebuie să trecem peste etapa în care aceste promovări se făceau indiferent de activitate, tăiai frunze la câini sau nu făceai nimic erai promovat fiindcă așa dădea bine. Acest principiu al promovării în funcția publică trebuie să fie bazat pe performanță și rezultat. Nu se vor mai face aceste promovări sau chiar și evaluări de formă, ci bazate pe performanță, pe lucruri concrete, pe rezultat. Pentru că oamenii văd rezultatul si de aceea trebuie să legăm și aparatul de specialitate de acest rezultat și să fim mai orientați spre producerea de efecte vizibile și nu de hârtii”, a spus Alin Nica.

Alături de el, în efortul de a realiza o administrație mai eficientă, se află noul manager al județului Marian Constantin Vasile. ”Revoluția” acestuia va afecta și personalul din instituțiile subordonate, iar ținta este tăierea a 220.000 de lei din sumele alocate cheltuielilor de personal.

Cheltuielile cu personalul vor fi ținute în frâu sau diminuate. Cheltuielile cu aparatul de specialitate vor fi diminuate cu aproximativ 220 de mii de lei/lună începând cu 1 iunie. Vor fi  realizate reorganizări și în subordonate, concursurile vor fi aprobate atent la fel și promovările. De exemplu, deja am decis ca pentru 3 instituții, promovările să se realizeze doar pentru merite deosebite. Am prevăzut o sumă de bani pentru pregătirea angajaților, pe plan local deci nu la mare sau la munte, apelând la profesioniști și realizând evaluări ulterioare în câmpul muncii. Un alt exemplu este cel care ține de personalul de pază care va fi redus treptat odată cu instalarea sistemelor de supraveghere video peste tot unde are sens. Dacă e să ne raportăm la anul precedent, am micșorat cheltuielile de funcționare pentru aparatul de specialitate al CJT cu 9%.”, spune Marian Constantin Vasile.

Iar dacă tot se referea la merite deosebite, acesta știe deja și organizațiile unde s-ar face treabă.

Vorbim de aparatul de specialitate al CJT, de DGASPC și Direcția de Evidență a Populației. Merite deosebite sunt cele care excedă practic atribuțiile uzuale ale personalului. Și în cazul în care, de exemplu, unul dintre angajați reușește accesarea unor finanțări nerambursabile substanțiale, muncind mai mult decât de obicei și implicându-se alături de alte departamente, e firesc să luăm în considerare acest efort notabil al angajatului și să ne gândim la promovare. Vorbim de promovările legale care presupun un examen dar care în cazul în care în cele 3 instituții nu vom da curs examenelor în acest an, pentru a nu face promovările, si nu vorbim vorbim de promovările de pe un grad pe alt grad.”, a încheiat managerul județului.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

9 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago