Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, are o opinie diferită de cea a conducerii municipalității atunci când vine vorba despre automatele pentru furnizarea de lapte sau ouă, de exemplu, amplasate pe spațiul public din oraș. Poliția locală a început să trimită somații pe adresele firmelor care dețin asemenea automate, somându-i să le ridice de pe stradă, viceprimarul ar fi preferat o intrare în legalitate a acestora, dacă există contracte expirate, în locul eliminării lor de pe domeniul public.
Dacă decizia primăriei a fost să elimine aceste mașinării, Tabără consideră că operațiunea trebuia derulată în alt fel. Prima dată ar fi fost mai utilă o încercare de reînnoire a contractelor de utilizare a spațiului public, acolo unde erau expirate, respectiv mutarea automatelor pe un spațiu privat, ca alternativă.
”Așa s-a considerat că este necesară intrarea în legalitate, de către conducerea primăriei. Este normală intrarea în legalitate, eu aș fi procedat altfel dacă ar fi depins de mine, în sensul că aducerea lor în legalitate este necesară, dar aș fi dat oarecum un răgaz, ca fiecare dintre aceștia să-și reînnoiască contractul sau să-și găsească un loc pe un domeniu privat să-și desfășoare activitatea”, a spus Tabără, la postul de radio Timișoara.
El este de acord cu ridicarea celor care nu aveau niciun fel de înțelegeri cu municipalitatea pentru amplasarea pe spațiul public, dar pentru cele care aveau doar un acord expirat era mai corect să li se ofere prima dată un regulament clar, doar ulterior să fie ridicați de pe spațiul public.
”Nu au fost reînnoite (n.r. contractele), unii nici nu aveau contracte, ocupau spațiul abuziv. Sigur că acelea, fără discuție, ar trebui mutate. Dar în ceea ce privește pe cei care până acum au avut un acord sau un aviz un contract, eu, cel puțin personal, aș fi făcut prima dată regulamentul, le-aș fi dat o alternativă, abia apoi i-aș fi dizlocat de acolo. Mai ales că în ultimul an s-a suferit foarte mult, cine a lucrat în comerț, în vânzări, a avut de suferit, acum ar fi un moment în care oarecum, prin care ar reuși să-și recupereze aceste pierderi”, a mai spus Tabără.
În ultima perioadă, pe adresa celor care oferă asemenea automate de distribuit lapte, ouă sau sifon, dar și diferite chioșcuri de ziare sau terminale de plată a facturilor, au fost emise somații de către Poliția Comunitară, pentru ridicarea acestor construcții. Este vorba de peste 300 de asemenea notificări.
Vă reamintim că în urmă cu o săptămână, viceprimarul Tabără spunea că în cadrul conducerii primăriei există o armonie totală, iar ziua de lucru începe cu o ședință la care participă edilul-șef, cei doi viceprimari și city managerul orașului.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…