DRDP Timișoara a primit două mașini Mercedes superperformante, care știu să facă de toate/FOTO

Și pe timp de vară, și pe timp de iarnă, la fel de utile vor fi noile utilaje intrate în dotarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Purtând amprenta celor de la Mercedes, utilajele tip Unimog vor putea deszăpezi iarna și tunde iarba pe drumurile naționale vara.

DRDP Timișoara s-a dotat cu Mercedes. Nu directorul se va plimba cu o limuzină, ci vorbim despre o mașină multifuncțională tip Unimog U423. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a recepționat, în martie 2021, primele mașini de acest tip, parte a unul lot de 135 de mașini multifuncționale cu echipamente, care vor fi livrate în decursul a 3 ani, respectiv 45 pe an. Primele 10 utilaje livrate CNAIR în cadrul acestui contract au fost distribuite către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri, iar două dintre acestea au ajuns la unitatea de la Timișoara.

Echipamentele cu care sunt dotate mașinile multifuncționale Unimog U423 sunt: lamă de zăpadă Schmidt Cirron SL27, răspânditor de material antiderapant Schmidt B30, braț de lucru extensibil multifuncțional Mulag MFK500, cap cositor vegetație Mulag TMK1200, cap cositor vegetație Mulag GMK1200, cap tăietor de crengi Mulag AWS2200, perie frontală Schmidt VKS26.

Prețul unui set complet – mașină multifuncțională Mercedes-Benz Unimog U423 plus echipamente – are valoarea de 1.668.785 lei (fără TVA). Valoarea totală a întregului contract este de 268.090.310 lei (fără TVA). Furnizorul a făcut instructajul personalului desemnat pentru operarea acestor utilaje performante. Utilajul care a ajuns în zona de vest a fost folosit zilele acestea pe DN 7 Pecica – Nădlac, la defrișări de lăstăriș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago