Primăria Timişoara

Pornește șantierul de pe Calea Bogdăneștilor. Noua administrație a schimbat proiectul pentru a nu pierde banii europeni

În aceste zile pornește unul dintre cele mai importante șantiere din Timișoara, cel pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor. Primarul Dominic Fritz a anunțat că a fost necesară schimbarea proiectului realizat de predecesorul său, pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

Așadar, a fost necesară adaptarea dimensiunii trotuarelor și a pistelor de biciclete, inițial prea mici față de normative.

”Începem lucrările pe Bogdăneștilor, cel mai mare șantier din acest început de an și care va schimba total aspectul zonei. Nu vă ascund că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 m lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme. Am fost azi pe șantier și am cerut constructorilor să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță pentru locuitorii din zonă și să producă cât mai puțin disconfort”, a anunțat Dominic Fritz.

Șantierul este unul ambițios, proiectul vizează reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la 4 benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 km. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi. De asemenea, se vor moderniza 7 stații de transport public.

În temă ”eco”, Fritz cere ca mai mulți copaci de pe stradă să fie salvați de la drujbă.

”Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de mp de spații verzi noi”, mai spune Fritz.

Șantierul ar trebui să fie finalizat în vara anului 2023, însă, dacă totul merge bine, ar putea fi terminat până la finalul anului 2022, anunță primarul.

El a oferit și o viziune, care se întinde pe mai mulți ani, și care include mai multe investiții municipale asemănătoare.

”Calea Bogdăneștilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu – pe care se desfășoară deja lucrări și pentru care am primit 6 milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul – aflat în proiectare – și podul Solventul – a cărui proiectare o scoatem la licitație – vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei. Împreună, ele formează cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timișoara”, a mai spus Fritz.

Dan Diaconu își ”împunge” urmașii la conducerea municipalității

Fostul viceprimar liberal, Dan Diaconu, nu a ratat anunțul lansat de noul șef al primăriei pentru a ”înțepa” administrația USR, ”mulțumindu-i” pentru că a anunțat reușitele celei liberale.

”Mulțumiri pentru aprecieri , domnule primar! E foarte frumos când cataloghezi lucrurile făcute de administrația precedentă ca: #lucrurifăcutecucap. Citat – parantezele îmi aparțin totuși – „Calea Bogdăneștilor (contract de finanțare europeană semnat în octombrie 2019, contract de execuție semnat în iunie 2020) , împreună cu strada Grigore Alexandrescu (contract de execuție semnat în vara lui 2020, abandonat din noiembrie 2020), cu pasajul Solventul – (contract de proiectare și execuție semnat în 2020)- și podul Solventul – a cărui proiectare o scoatem la licitație (finanțare europeană obținută în septembrie 2020)- vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei (parte a PMUD realizat în 2016). Împreună, ele formează cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timișoara (aveți dreptate).”, a spus Dan Diaconu, la scurt timp de la anunțul lui Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago