Directorul în funcție al Muzeului Național de Artă Timișoara, Victor Neumann, se declară nemulțumit de jurizarea raportului său anual referitor la activitatea managerială depusă la instituția amintită, realizată de o comisie constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș, instituția care administrează muzeul respectiv. Neumann a primit doar nota 6,04 din partea comisiei respective și acum spune că aceasta avea influențe politice, că a fost constituită din directori de muzee județene invidioși sau de lectori universitari, deci cu o funcție inferioară celei pe care o deține el, de profesor universitar.
Comisia respectivă a fost condusă de Flaviu Iepan, consilier personal al lui Alin Nica, şi avându-i în componenţă pe Mihai Crista de la Serviciul juridic al CJT, Remus Rotaru, lector universitar la UVT, Emilian Ștefârță, directorului Muzeului de Artă din Craiova, și Sorin Bulboacă, directorului Complexului Muzeal Arad.
Dar aceasta nu e considerată una OK de Neumann, el vorbind despre fiecare dintre componenți.
„Acea comisie care a fost constituită de CJT avea în componența sa un director de muzeu județean, de la Arad. Aradul a candidat împreună cu Timișoara pentru Capitală Europeană a Culturii, vă dați seama că ei sunt invidioși pe noi și au de multe ori reacții vizavi de Timișoara cel puțin subiective, dacă nu mai mult. Cel de-al doilea considerat specialist era directorul Muzeului de Artă de la Craiova, tot un muzeu de nivel județean. Și mai era cineva, un lector universitar de la Facultatea de Arte din cadrul UVT. Muzeul nostru este muzeu național prin hotărâre de guvern. Având o vechime de 20 de ani ca profesor universitar nu e cazul să fiu examinat de un lector, iar acest aspect este inadmisibil. Cât privește implicarea consiliului județean, un fost șofer a fost președinte de comisie. Am aflat că a fost și grădinarul Universității de Vest la un moment dat. Nu poate face evaluarea cineva care nu a lucrat în domeniul acesta. Noi nu avem niciun fel de complexe de superioritate și nici nu am emis teorii elitiste, dar e foarte important să fie într-o asemenea comisie cineva care cunoaște muzeul, care a vizitat muzeul, care a fost prezent la vernisajele expozițiilor noastre. Nu se poate să nu fim mirați când cineva construiește astfel comisiile, e clar că a fost politizată. Acesta e punctul meu de vedere”, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Victor Neumann.
Evaluarea de care a avut parte și nota finală acordată nu sunt considerate corecte de directorul muzeului timișorean, fiind contestate de acesta la tribunal
”Cât privește evaluarea, nu a existat un raport de evaluare. Nu am semnat procesul-verbal pentru că nu a existat un raport de evaluare, iar nota a fost comunicată înainte de a mi se comunica mie și de a se aștepta cele 24 de ore necesare ca cel examinat să poată depună o contestație. Am depus o contestație la tribunal, avem și documentul în privința aceasta. Am cerut anularea evaluării și a notei”, a declarat Neumann.
Neumann a mai contestat și acuzațiile că ar fi colaborat cu poliția secretă în trecut.
„De patru ori am fost dat afară din serviciu între 1980 și 1989 pentru că nu m-am conformat acelor reguli. Cum să fac parte din sistemul respectiv dacă am fost dat afară de atâtea ori din instituții? Inclusiv din Muzeul Banatului de unde au și pornit acele hârtii. (…) În momentul în care vom avea documentul de la CNSAS îl vom face public. Nu e permis să acuzi pe cineva fără să existe o dovadă scrisă”, a explicat Neumann.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…