Primăria Timişoara

Consilierii locali timișoreni au fost aproape să angajeze un ”caz social” pe postul de expert pentru Colterm

Consilierii locali  timișoreni au fost la un pas să aprobe niște condiții absolut ridicole pentru selectarea unui specialist independent care să se ocupe de recrutarea de membri pentru Consiliul de Administrație al Colterm. Cel care trebuia să ofere consultanță de specialitate urma să fie un… ”specialist”, care a reușit să aibă în trei ani un singur client și a încasat din această activitate mirobolanta sumă de patru mii de lei, desigur în aceiași perioadă de trei ani.

Până la urmă, consiliera locală Roxana Iliescu s-a sesizat, iar aleșii nu au trecut proiectul aprobând ”ca primarul”. Oricum modificările aplicate nu schimbă prea mult calitatea de expert a celui vizat, dar măcar dă mai bine la public.

Așadar, inițial condițiile de selectare a expertului respectiv, prevăzute în proiectul de hotărâre, prevedeau ca cel în cauză să fi avut minim un client în ultimii trei ani, iar valoarea totală a contractelor de recrutare în ultimii trei ani să fi fost minim 4.000 de lei plus TVA. De asemenea, expertul independent trebuia să fi avut minim două proiecte de recrutare a membrilor CA sau administratorilor executivi. Este evident ridicolul unor asemenea criterii, mai ales că vorbim despre o persoană care se ocupă de selecția unor membri ai CA al Colterm.

„Mă întreb retoric. Astea sunt exigențele pe care le avem privitoare la expertul care urmează a fi selectat și a se alătura echipei, comisiei pe care am votat-o la începutul anului?”, spunea în plen alesul local Roxana Iliescu.

Consilierul local liberal Simion Moșiu a analizat situația și, plin de umor, a tras o concluzie cât se poate de economic-viabilă.

Întrebarea este, și cu cinci clienți, domnul trebuie să fie un caz social. Din ce a trăit în trei ani dacă are cinci clienți?”, a spus Moșiu.

Odată ieșită la iveală situația, primarul Dominic Fritz a anunțat imediat că nu se opune unei modificări a criteriilor. Totuși, el a subliniat că persoana în cauză ar avea un rol mai mult birocratic, de verificat dosare și că el și-ar fi dorit un head-hunter pe post.

Dar nu expertul face recrutarea, ci comisia pe care ați votat-o în urmă cu două, trei luni. El verifică dacă dosarele corespund cu cerințele minimale și așa mai departe, deci nu este un head-hunter, chiar dacă mi-aș dori unul. Sunt de acord să creștem un pic cerințele”, a declarat Fritz.

Până la urmă, în mod ad-hoc, ”expertul” a primit de îndeplinit criterii de selecție mai de bun simț pentru o asemenea misiune de importanță.

Propun ca în loc de un singur client să fi avut minim cinci clienți, minim cinci contracte, valoarea totală a contractelor  să fie de minim 12.000 de lei fără TVA. La gradul de expertiză propun să fi avut minim cinci proiecte de recrutare a membrilor CA”, a fost propunerea lansată de Roxana Iliescu.

Iar consilierii locali au fost de acord, persoana în cauză va avea de trecut condiții cu puțin mai dure pentru a consilia alegerea membrilor CA Colterm.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

O oră ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

19 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago