Politica

Cosmin Șandru, deputat PNL: Liberalii au acționat rapid după apariția problemelor cu migranții din Timișoara

Cosmin Șandru, parlamentarul liberal de Timiș, îl asigură pe colegul său Alfred Simonis că PNL a reacționat rapid în problema migranților, după apariția conflictului de la Timișoara, în care un afgan a decedat. Viceprimarul Cosmin Tabără a mers la București, a discutat imediat cu ministrul Internelor, iar primele intervenții au fost realizate.

Cosmin Şandru a afirmat că vine cu vești bune în problema migranților, înţepându-l totodată şi pe Alfred Simonis, care i-a acuzat pe aleşii din Timiş că nu sunt interesaţi de această temă, decât de faţadă..

“Domnul Simonis (n.r. Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș), fiind un parlamentar tânăr și el, credeam că vrea să ducă un alt fel de politică, nu una populistă. El are și o experiență parlamentară mai mare decât mine, având deja un mandat la activ și știe foarte bine că fiecare parlamentar lucrează în câte o comisie, chiar în perioada în care se desfășura acea comisie reunită de apărare de la Senat și Camera Deputaților. Noi aveam în paralel Comisia de administrație publică, unde era invitat și ministrul Dezvoltării. Cred că noi, peneliștii, am acționat cel mai rapid vizavi de problema migranților, chiar în ziua în care s-a întâmplat nefericitul deces”, a anunțat Cosmin Șandru.

Imediat a fost contactat ministrul de Interne, pentru a se găsi soluțiile optime.

”L-am sunat pe viceprimarul Cosmin Tabără, l-am invitat la București, am mers direct la domnul ministru de Interne, Lucian Bode, care de atunci ne-a asigurat că este o temă foarte importantă pentru el problema migranților din Timișoara și după cum ați văzut, au și fost acțiuni de forță, au ridicat de pe stradă sute de migranți, i-au identificat. Migranții au fost trimiși în centrele IGI din țară, de care aparțineau, și cred că amploarea problemei a fost stopată cu mult timp înainte de a face domnul Simonis aceste afirmații. Din informațiile pe care le-am primit de la Ministerul de Interne, de la domnul ministru Lucian Bode, în permanență se asigură efectivele de poliție în zonele în care sunt cantonați migranții care vin în Timișoara. Se încearcă să se descurajeze fenomenul și să-i retrimită în centrele în care sunt alocați. Mai mult, se întărescă frontierele țării”, a mai spus Şandru.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

5 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

9 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

12 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

12 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

12 ore ago