Administratie

Joi vom avea Adunare Generală a Acționarilor la Colterm

Demersul consilierilor locali Radu Țoancă – PSD și Roxana Iliescu – Pro România, de convocare de urgență a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la societatea Colterm a fost încununat de succes, iar joi întâlnirea va avea loc. Dintr-un total de 27 de consilieri, 25 au semnat convocatorul inițiat, iar problemele grave cu care se confruntă societatea de termoficare vor putea fi dezbătute.

Deși întâlnirea AGA trebuia convocată de mai mult timp, conducerea administrativă a Primăriei Timișoara nu a făcut-o, singura decizie luată fiind numirea unui director, interimar, respectiv numirea unui Consiliu de Administrație din tehnocrați care pare să nu fie extrem de atras în a rezolva problemele.

În consecință, cei doi consilieri de opoziție au luat decizia de a ”forța” decizia unei AGA și au început să adune semnături pentru convocarea întâlnirii. Iar demersul a fost unul de succes, au fost adunate, până la plenul de marți, 25 de semnături.

Așadar, joi de la ora 15.00 vom avea AGA la Colterm. Convocarea vine chiar în ziua în care a ieșit la iveală faptul că pe adresa societății a sosit anunțul de amendă în valoare de 21 de milioane de euro aplicată pentru că nu au fost cumpărate la timp certificatele verzi.

”Mă bucur că 25 din 27 consilieri locali au votat propunerea Roxanei Iliescu și a mea, ca în al 12-lea ceas sa convoace AGA. Una cu o ordine de zi grea, cu un bilanț neaprobat, cu restanțe istorice ascunse sub preș. Sperăm ca ziua de joi să clarifice situația la zi. Din punctul meu de vedere nu cred ca mai există soluții reale, nu demagogice pentru salvare. Speram ca punctul de vedere al consilierilor PSD să aibă câștig de cauză și să începem o reformă reală. Nu este o glumă ce am spus, că această companie va prabuși iremediabil bugetul de investiții al Timișoarei, pe termen lung și că va compromite toate proiectele de dezvoltare”, ne-a declarat Radu Țoancă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

2 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

18 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago