Economic

Locuințele din zona Ultracentrală rămân cele mai scumpe. Cartierele din zonele Circumvalațiunii sau Torontalului sunt pe creștere

Zona zero din Timișoara continuă să ofere, celor interesați de cumpărarea unei locuințe, cele mai mari prețuri din oraș. Datele pe primul trimestru arată că zonele Ultracentral, Medicină și Piața Unirii au un preț mediu solicitat de cei care își plasează proprietățile la vânzare de 1570 de euro pe metru pătrat.

Astfel, în Timișoara topul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare a rămas neschimbat în trimestrul 1 din 2021, comparativ cu cele trei luni anterioare. Astfel, cu toate că a consemnat o scădere trimestrială de 0,6%, zona Ultracentral – Medicină – Piața Unirii s-a menținut pe prima poziție în clasament, cu un preț mediu de 1.570 de euro pe metru pătrat util pentru un apartament.

Tendința se păstrează și ”Inelul 2” urmează în clasament. Zona care include Central , Bălcescu, Take Ionescu, Piața Maria, se poate cumpăra cu un preț mediu de 1.410 euro pe metru pătrat, spun datele culese la trei luni de cei de la Imobiliare.ro. Interesant, aceasta înseamnă o scădere trimestrială de 2,5%.

Pentru zona care include Complexul Studențesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia, Stadion prețurile măsurate sunt de 1.390 de euro pe metru pătrat, după un avans de 0,2%. Pentru Circumvalațiunii se înregistrează un plus 1,1%, până la 1.380 de euro pe metru pătrat), iar pentru cea mai nouă zonă timișoreană aflată în dezvoltare, Torontalului, plusul este 2%, până la 1.330 de euro pe metru pătrat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago