Sport

48 de echipe și 101 meciuri în drumul spre Supercupă. Glissando Timişoara a ajuns în marea finală!

Minifotbalul a revenit la viață după pandemie, iar Baza Tineretului din Oradea a fost gazda primei mari competiții naționale. Întrecerile din Supercupa României, unde pe lângă trofeu, s-au pus la bătaie și biletele pentru Campionatul Național.

48 de echipe, cele mai bune din țară s-au întrecut timp de trei zile pe Crișul Repede unde spectacolul a fost la el acasă. Goluri incredibile, faze minunate, parade incredibile ale portarilor, mult dramatism și multe jocuri care au avut nevoie de lovituri de departajare. Acesta a fost meniul competiției.

AS Glissando Timișoara a fost una din protagonistele competiției, echipa bănățeană trecând de toate fazele pentru a ajunge în marea finală. Echipa timișoreană și-a câștigat grupa, cu o victorie și un egal, apoi s-a calificat în 16-imi, unde a a trecut de VLD Trans din Baia Mare, 2-1. În optimi, Glissando nu a avut probleme cu HDS Drobeta Turnu Severin, 4-1. Un obstacol a fost în sferturi, acolo unde 3 din cele 4 partide s-au terminat cu lovituri de departajare. Glissando a depășit cu 2-1 Golden Boys Bacău, ca în semifinale să facă jocul perfect contra celor de la Real YRY Team din Iași, 3-0!

În marea finală, echipa timișoreană a fost la câteva secunde de Supercupă! Glissando a deschis repede rapid scorul în meciul cu Nova Vita Tg. Mureș, prin reușita lui Mircea Stupu, care a insistat la un balon în careul advers, dar adversarii au egalat la ultima fază a jocului!! Cu un moral mai bun, Nova Vita a câștigat trofeul la loviturile de departajare, iar Glissando a ocupat locul secund. Pe locul 3 s-a poziționat FC Premiere Arad, care a trecut, tot după lovituri de departajare de YRY Team. Echipa timişoreană al cărui patron este administratorul firmei Glissando Nelu Bianu, îl are ca director tehnic pe Ioan Mateescu.

Trofeul a fost înmânat câștigătorilor de Mihăiță Neșu, fostul fotbalist al Stelei, imobilizat de câțiva ani într-un scaun după o accidentare gravă la coloană suferit chiar pe teren.

Finalistele:

Glissando Timișoara: Ionescu – Stupu, Nemițanu, Cristi Radu, Drăguș, Ciui, Rupa, Briciu, Lupu, Pais, Plopeanu, Costândana. Antrenor: Mircea Tuș

Nova Vita Tg. Mureș: Klein, Cătineanu – Moldovan, Ungur, Sîplăcan, Balea, Chețan, Sălaghie, Feketics, Crișan, Kusmadi, Dîrstan. Antrenor: Virgil Bejenaru.

La competiție a fost prezentă și Maracana Biled, echipă ce și-a câștigat grupa, însă a fost apoi învinsă în 16-imi.

Glissando Timișoara, care și-a demonstrat încă o dată valoarea, fiind o echipă extrem de valoroasă cu un lot foarte competitiv, s-a calificat și la turneul final al Campionatului Național, dar și în competițiile europene.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago