Opinii

Marea „suferinţă” a lui Alin Nica după ce a citit mesaje pe Internet despre Dominic Fritz

Zilele trecute, preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica, s-a declarat extrem de întristat de faptul că oamenii nu mai au încredere în primarul Dominic Fritz. Dar ce spun întristat, omul chiar suferă din această cauză! Şi nemaiputând suferi în tăcere, printr-un fel de catharsis, şi-a exprimat cu voce tare această mare întristare. Că doar aşa se face între aliaţi, poate chiar amici! Nu-i spui colegului: „Mă, sunt trist şi sufăr ca un câine din cauză că lumea nu mai are încredere în tine. Fă şi tu ceva să nu mai sufăr atât de tare!”. Nu, mai bine îţi exhibi marea durere în public. 

Acum să vedem şi de undea atâta tristeţe? Alin Nica spune că a citit (sau i-au fost citite?) mai multe postări în spaţiul virtual. ”M-am uitat la mesajele de pe internet și mă întristează că într-un timp asa de scurt sunt atât de mulți oameni nemulțumiți de administrația din Timișoara.” Aşadar nu este vreo problemă anume (sau mai multe) care săi fie imputată primarului. Pur şi simplu, a văzut nişte mesaje pe “net”, care l-au amarnic întristat. Există totuşi o veste bună în toate acestea şi anume că, în pofida acestor mesaje, Alin Nica nu şi-a pierdut încrederea în Fritz:Dar, eu vă spun sincer că nu mi-am pierdut speranța că administrația din Timișoara se poate corecta, pentru că din greșeli poți să înveți.”. Sfătos, el chiar îi face recomandări lui Fritz:Și eu m-am corectat din greșelile pe care le-am făcut. Sfatul meu, mesajul meu este să se corecteze, pentru că dacă se corectează are o șansă pentru succes”.

Acum, dincolo de fariseismul epocal, pe alocuri ilar, al acestei intervenţii, era normal ca Nica să spună ce greşeli a făcut administraţia Timişoarei. Pentru ca Fritz, dar şi liberalul Cosmin Tabară, să le poată corecta. Dar nu spune. Poate problemele la care face referire sunt moştenite de la administraţia liberală a oraşului, adică de la colegii de partid ai lui Nica. Sigur, toatea acestea dincolo de faptul că şi-a manifestat “întristarea” în public, în loc să-i spună în faţă lui Fritz, cum ar cere un minim fair play.

Apoi ar mai fi şi modul selectiv în care Nica citeşte (sau i se citesc) mesajele de pe Internet. Despre Consiliul Judeţean chiar n-a citit nimic de rău? Toate sunt numai de bine? Sigur, se discută mai puţin de CJ decât de primărie, aceasta din urmă fiind mult mai apropiată de oameni. Şi de ce să nu o spunem, mai importantă. (Poate de asta se vorbeşte tot mai mult în PNL că viitorul obiectiv al lui Nica este Primăria Timişoara.) Dar există destul multe comentarii şi vizavi de CJ Timiş. Nu toate binevoitoare. De exemplu, că nu s-a întâmplat nimic în plus faţă de administraţia PSD – Dobra. Ca să nu mai spun că sunt chiar liberali care afirmă că instituţia a ajuns o anexă a primăriei din Sânnicolau Mare. Probabil tot răutăţi, dar lui Nica i-au „scăpat”. Poate Fritz le-a văzut, dar nu i-a trecut prin cap să se plângă în public că este „foarte întristat” de ce se întâmplă la „Judeţ”.

Plus că cele mai multe comentarii, cel puţin ale votanţilor (nu membrilor) PNL şi USR PLUS deplâng aceste veşnice şicane între cele două formaţiuni, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Aceşti votanţi îşi doresc din tot sufletul ca cele două partide să colaboreze, nu să se faulteze la tot pasul. Oare ce crede, de exemplu, că va câştiga Alin Nica dacă se dă „întristat” în public? Absolut nimic. O face electoral? Alegerile sunt peste trei ani. În filiala PNL Timiş aleargă singur. Chiar e greu de priceput atunci de unde atâta „suferinţă” ipocrită.

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

O oră ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago