Administratie

Primăria Timişoara acordă nouă milioane de lei, în acest an, pentru proiecte culturale

Primăria va rămâne principalul finanțator al proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, chiar dacă nu va mai da niciun ban Asociaţiei Timişoara 2021. Doar în acest an municipalitatea va pune la dispoziţia timişorenilor nouă milioane de lei pentru proiecte culturale, a anunţat primarul Dominic Fritz la o întâlnire cu oameni de cultură din oraş.

Pe fondul scandalurilor fără de sfârşit din jurul Asociaţiei Timişoara 2021, primarul Dominic Fritz a avut, luni seara, o întâlnire cu oamenii de cultură din Timișoara: scriitori și manageri, artiști și actori, independenți și reprezentanți ai unor instituții.

“Am discutat deschis și sub semnul urgenței. După 5 ani de letargie și o pandemie, mai avem un an să restartăm evenimentele culturale în Timișoara, să le ducem către timișoreni și astfel să aducem cetățenii lângă proiect și lângă oraș. M-am bucurat să văd că oamenii de cultură din Timișoara cred în puterea lor de a crea și vor să pună, în continuare, umărul la acest proiect care reprezintă cea mai mare șansă pe care orașul a avut-o vreodată de a se arăta lumii”, a transmis Fritz pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că Primăria Timișoara este și va rămâne principalul finanțator al proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

“Chiar astăzi lansăm apelul pentru programul cultural prioritar ˝Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023˝, cu un buget de 4 milioane de lei. În total, în acest an, Primăria Timișoara pune la dispoziția timișorenilor 9 milioane de lei pentru proiecte culturale. Dar comunitatea culturală a orașului va avea un cuvânt important de spus în următorii ani și prioritatea candidaturii noastră, cu care am câștigat titlul, este să punem în valoare potențialul timișorenilor, al istoriei multiculturale a orașului, al Timișoarei ca oraș european. Proiectele pe care le vom susține sunt cele care vor rezista timpului și care vor transforma Timișoara cel puțin pentru următorul deceniu. Iar aici, noi, primăria, oamenii de cultură, operatorii culturali, prietenii din toate colțurile României și ale Europei suntem toți de acord. Nu mai este timp de pierdut, iar comunitatea culturală a înțeles acest lucru. Este momentul să trecem la lucru și să arătăm României, Europei și întregii lumi ce poate Timișoara”, a mai anunţat primarul Timişoarei.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago