Proiectul podului și drumului de la Solventul merge înainte și a ajuns în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău. Conform oficialului, sunt depuse trei oferte, iar în următoarele săptămâni va fi desemnat câștigătorul, acesta având 180 de zile pentru elaborarea documentației.
Ruben Lațcău spune că din acest proiect vrea să obțină numai calitate, urmând să șteargă ”tristețea” de la Drumul Boilor sau strada Grigore Alexandrescu.
”La această licitație am vrut să facem din calitate elementul cel mai important, din acest motiv strategia de achiziție a fost în așa fel făcută încât 60% din evaluare este bazată pe oferta tehnică. În același timp am avut nenumărate discuții și întâlniri cu investitorul și cu Agenția de Mediu pentru a găsi soluții pentru un aviz de mediu care să pună bazele decontaminării acestui sit industrial. Platforma Solventul a schimbat mai mulți proprietari în ultimele decade. În 2008 a fost emis un aviz de mediu și un acord de dezafectare care nu a fost dus la îndeplinire. Cei ce au fost angajați să decontamizeze situl s-au mulțumit să distrugă clădirile și să fure fierul vechi. Investitorul nou trebuie să înceapă cât mai repede investigațiile în detaliu pentru a stabili toate sarcinile de mediu finale și suntem în discuții pentru a clarifica toți pașii necesari. Am început să sistematizăm și să prioritizăm marile proiecte de infrastructură și sper ca la anul să avem acest pod în execuție. Cu o planificare atentă și gândită o să evităm situații triste precum cele de la Drumul Boilor sau Alexandrescu”, a anunțat Lațcău.
El comentează, fără să precizeze numele fostului primar, și postările acestuia de pe Facebook, în care Nicolae Robu se laudă cu realizările sale de la diferite pasaje sau străzi. Mai mult, Lațcău vorbește despre ”dezvoltarea haotică ce a avut loc în jurul Timișoarei”, care ar afecta chiar și timișorenii.
”Problema poluări și a traficului nu o vom rezolva prin lărgiri sau ”fluidizări”, indiferent câte facem și în câți ani. E nevoie de centură și e nevoie ca inelele de trafic să fie deschise. Periurbanul din jurul Timișoarei are nevoie de inelul 4 pentru a evita centrul și cartierele rezidențiale. Nimeni nu vrea să audă adevărul dureros despre dezvoltarea haotică ce a avut loc în jurul Timișoarei, toate problemele pe care aceasta le creează, dar aceste lucruri trebuie enunțate răspicat. Atât timișorenii ce stau în Timișoara, cât și cei ce și-au luat casă lângă oraș suferă din cauza infrastructurii haotice. Fără infrastructură mare, fără transport în comun, nu există o speranță prea mare. Ne-am asumat să facem aceste proiecte mari nu pentru că sunt ușoare, ci tocmai pentru că sunt necesare”, a mai subliniat Lațcău.
El promite, pe Facebook, că va dezbate și o altă problemă a orașului, făcând deja sugestii despre ceea ce ar trebui să așteptăm ca și anunț.
”Mâine am să vorbesc un pic și despre transportul în comun și cum trebuie noi, cei votați, să luăm decizii dificile dar corecte în fața deciziilor ușoare dar simple”, a încheiat viceprimarul.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…