Sport

Succes important pentru SCM Timişoara care s-a impus după un final nebun cu Baia Mare

După un sezon sub aşteptări, SCM Timişoara şi-a depăşit statutul în această amiază şi a trecut în clasicul rugbiului românesc de campioana CSM Ştiinţa Baia Mare. Diferenţa a fost făcută în ultimele minute când bănăţenii au reuşit să înscrie zece puncte întorcând soarta jocului, 28-25.

După un început timid, 3-3 după penalităţile transformate de Melinte şi Maravunawasawasa, jocul a căpătat culoare şi ambele echipe au fost la conducerea partidei. Shennan a prins superb o minge trimisă cu piciorul de Vlaicu, reuşind în minutul 33 primul eseu al partide, netransformat însă de Melinte, 8-5. Baliashvili a dat imediat replica punctând cu ajutorul înaintării un eseu rămas şi el netransformat, 8-8, minutul 35. Până la finele primei părţi, Melinte a reuşit să spargă defensiva maramureşenilor punctând cu eseu la centru şi aducând punctele adiţionale, 15-8 la pauză.

În debutul părţii secunde, Conache a fost eliminat pentru zece minute, o decizie injustă, iar Baia Mare a profitat, reuşind două eseuri prin Fakaosilea şi Kisting, acesta din urmă transformând unul pentru 15-20, minutul 53. Melinte a transformat apoi o penalitate, 18-20, dar oaspeţii mai reuşesc un eseu şi i-au o opţiune serioasă pentru a câştiga întâlnirea, Feliuai punctând la colţ un eseu rămas netransformat, 18-25 minutul 72.

Bănăţenii au dat totul pe final, luptând până la ultima picătră de energie şi… sânge. Shennan, imperial azi a reuşit un eseu la colţ, transformat de Melinte pentru 25-25, iar fundaşul Timişoarei a frucrificat apoi o lovitură de pedepasă, minutul 79 pentru o victorie de ţinut minte, 28-25.

Suporterii, care au umplut micuţa arenă din Ronaţ i-a luat în colimator pe antrenorul Vali Calafeteanu şi managerul Dănuţ Borzaş pentru atitudinea lor sfidătoare şi faptul că mulţi jucători, efectiv scârbiţi de comportamentul lor, ajung să plece la alte echipe. Mulţi sportivi vor pleca de la formaţie în următoarea perioadă de timp la grupări din ţară şi străinătate.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago