Opinii

Alegerile din PNL Timişoara, între “păcatul originar” şi “ciocu’ mic, noi suntem la putere”

Aşadar, caz rarisim, organizatorii alegerilor din PNL Timişoara au anulat aceste alegeri, fiindcă au fost probleme cu… organizarea. Deşi aceasta a fost sublimă, susţin aceiaşi organizatori. Nu intru în amănunte despre cine a avut dreptate şi cine nu în aceste alegeri, care s-au transformat într-un spectacol grotesc, de anvergură naţională. La urma urmei, să-şi rezolve liberalii problemele în interior. O să mă refer însă la două mari racile ale politicii din România, care s-au observat şi la aceste alegeri.

Legea e doar pentru fraieri

Fiindcă imensul scandal a monopolizat toate atenţiile, nu s-a văzut pădurea din cauza copacilor, adică nu s-a remarcat un lucru extrem de important şi de natură penală. Potrivit deciziei Guvernului condus de liberalul Florin Cîţu (cel susţinut la preşedinţia partidului de către liderii PNL Timiş), la conferinţele organizate în interior pot participa maxim 150 de persoane. Maxim!!! Dacă era nuntă sau botez, puteau participa maxim 300 de persoane, cu condiţia de-a fi vaccinaţi sau testaţi.

Programată îniţial în Grădina de Vară de la Capitol, adunarea a fost mutată în Sala Filarmonica, din cauza vremii. (Nu ştiu dacă s-au făcut formalităţile de închiriere.) Ori decizia de a muta în interior o adunare generală cu 900 de posibili participant, fără niciun control legal (test PCR sau adeverinţă de vaccinare), nu a fost doar total iresponsabilă, ci şi de natură penală. Culmea, la şedinţă a venit un echipaj de poliţie, dar pentru alte chestiuni, nebăgând în seamă încălcarea grosolană a legislaţiei. O asemenea sfidare a legii în plin centrul Timişoarei, în mod normal, nu ar trebui nesancţionată. Repet, avem o normă legală dată de liberali! Nu am auzit niciun lider PNL Timiş vorbind de acest lucru. Ce se întâmpla dacă acolo organiza altcineva un eveniment, luând în băşcălie legislaţia aşa cum au făcut-o liberalii timişeni?

Cum vor putea autorităţile publice să mai intervină peste astfel de încălcări ale legii, dacă primii care ar trebui să o respecte “dau cu jet” pe lege? Unde a fost Poliţia? Unde a fost Poliţia Locală? Unde a fost Jandarmeria, ISU, DSP etc., în condiţiile în care se punea în pericol sănătatea a sute de oameni? Nu au fost, fiindcă PNL e la putere şi… ciocu’ mic!

Sindromul “membri cu ghiotura”

Un al doilea aspect ar atinge chiar “păcatul originar”, dacă pot să spun aşa, al acestor alegeri. Tânărul Raul Ambruş a băgat în partid sute de membri, marea majoritate tineri. În aplauzele şi ovaţiile celor din conducerea PNL Timiş. Fiindcă în România organizaţiile de partid îşi măsoară testosteronul politic în număr de membri. Trec peste aspectul că un partid liberal este un partid de cadre, nu de masă, aşa cum este un partid social-democrat.

Însă când sutele de membri aduşi în partid în ovaţiile conducerii judeţene s-au trasformat într-o masă de vot care le periclita calculele, liderii PNL Timiş au început să-i cearnă. Şi au aflat astfel că mulţi sunt din Lugoj, că pe alţii foarte mulţi nu-i cunoşteau, că n-au activitate etc. Repet, la înscriere au respectat toate formele statutare şi erau foarte buni. De exemplu, cei din Lugoj aveau vize de flotant în căminele studenţeşti.

Sigur, 90% dintre aceşti tineri au citit despre liberalism cât a citit deputatul PSD Daniel Ghiţă din Montesquieu. Sigur, 95% dintre ei, dacă îi întrebi de Brătianu, cred că e DJ la vreun club din oraş. Sigur, mulţi au intrat în partid ademeniţi cu chefuri mişto, başca pot veni şi nişte angajări la stat. Aproape 50 dintre tinerii aduşi de Ambruş în PNL au fost angajaţi în Primăria Timişoara, în perioada lui Nicolae Robu. Dar liderilor PNL Timiş nu le-a păsat de aceste probleme atunci când s-au înscris în partid, ci doar acum, când le puteau strica feng shui-ul. Mă repet,  aducerea de membri cu arcanul în partide este o boală a întregii clase politice din România. Iată, însă, că uneori acest lucru se întoarce împotriva celor care au binecuvântat acest lucru. Este exact ceea ce s-a întâmplat în PNL Timişoara!

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

10 minute ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago