Afaceri

Anvelopele produse la Timișoara vor echipa din fabrică noul Ford Mustang electric

 

Unul dintre cele mai apreciate modele auto, acum readaptat și intrat în lumea electromobilității, va fi ”încălțată” cu anvelope care vor fi realizate și la Timișoara. Compania Continental a primit aprobarea urmând să fie furnizor pentru echiparea originală a Ford Mustang Mach-E prin anvelopa PremiumContact 6.

Acest model este special conceput pentru condus sportiv și confortabil, iar în același timp poate crește gama de vehicule electrice datorită rezistenței sale reduse la rulare.

PremiumContact 6 este fabricat în prezent și în unitatea de producție din Timișoara.

Furnizorii de vehicule electrice sportive, cum ar fi Ford Mustang Mach-E, apreciază manevrabilitatea bună, precizia direcției și siguranța la viteze mari. În plus, o rezistență la rulare deosebit de scăzută mărește autonomia vehiculului. Nu există o singură anvelopă pentru vehiculele complet electrice. Mai degrabă, lucrăm de peste un deceniu pentru a ne dezvolta în continuare portofoliul existent, astfel încât să îndeplinească cerințele tuturor vehiculelor electrice și, în același timp, să poată reduce emisiile vehiculelor cu combustie”, spune Andreas Schlenke, dezvoltator de anvelope la Continental.

Toate anvelopele furnizate pentru Ford Mustang Mach-E au o clasă de rezistență la rulare A, conform etichetei UE a anvelopelor, cea mai bună valoare din acest domeniu.

PremiumContact 6 este fabricat și în unitatea de producție din Timișoara.

În cei 20 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 250 milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope pentru automobile și vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

PremiumContact 6 este special orientată spre modele sedan confortabile și spre mașini sportive și  combină confortul cu răspunsul exact al direcției, siguranța și caracteristicile de mediu. Pentru a ajunge la acest lucru, inginerii au dezvoltat noi compuși, un nou design al anvelopelor, precum și o bandă de rulare care, prin funcționare, oferă confort pasagerilor. Drept urmare, kilometrajul acestui model (în ceea ce privește manevrabilitatea, rezistența la rulare, durata de viață și confortul) a crescut cu până la 15% comparativ cu cel precedent.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

20 de minute ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

2 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

4 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

4 ore ago