Politica

Au început alegerile din PNL Timişoara, a început scandalul. Se forţează intrarea în sală/VIDEO

La indigo cu alegerile anulate din 3 iulie, mai mulţi membri liberali au început să forţeze intrarea în sala de la Iulius Mall, acolo unde are loc a doua rundă de alegeri pentru conducerea PNL Timişoara. Scandalul vine după ce conducrea interimară a PNL Timiş a refuzat să pună în aplicare două decizii de la nivel naţional, prin care s-a cerut ca toţi membrii excluşi din convocator să poată vota.

Liberalii timişoreni au început să se adune la Iulius Mall, acolo unde au loc alegerile pentru noua conducere a PNL Timişoara. Cum era de aşteptat, a început şi scandalul, mai mulţi membri forţând intrarea în sală. Ei spun că au fost convocaţi prin telefon, dar nu sunt lăsaţi să intre.

Este vorba de a doua tură de alegeri, după cele organizate pe data de 3 iulie, dar care au fost anulate. În cursa pentru preşedinţia filialei s-au înscris 18 candidaţi, printre care se numără şi cei doi candidaţi din 3 iulie: Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seara însă, conducerea interimară a PNL Timiş a anunţat că Ambruş nu are dreptul să candideze, fluturând în acest sens o decizie a Curţii de Arbitraj a PNL Timiş.

Ambruş a acceptat decizia şi anunţat că-l va susţine pentru funcţia de preşedinte pe deputatul Claudiu Chira.

“La alegerile de mâine îl voi susține pe Claudiu Chira pentru a fi viitorul președinte al PNL Timișoara.

Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Timiș, condusă de Andrei Zorilă și controlată de Alin Nica și Dănuț Groza, a decis, în urmă cu câteva zile, că suspendările din partid sunt statutare, chiar dacă există o decizie de la nivel național că pe perioada alegerilor suspendările sunt interzise. Alin Nica și gașca sa au mers mai departe și nu au luat în seamă nicio prevedere a forurilor superioare și au făcut publică decizia județeană abia în această seară, pentru a crea haos și dezbinare în partid. Ca urmare, Comisia de Organizare a alegerilor din 31 iulie, controlată de cei doi, mi-a respins candidatura și astfel și-au văzut împlinit visul de a-mi bloca dreptul de a vota și de a fi ales”, a transis Ambruş

Pe de ală parte, tot vineri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a dat o “Dispoziţie” prin care le-a cerut celor din conducerea interimară a PNL Timiş să reincludă în convocatorul de alegeri pe toţi membrii care au drept de vot. La fel a solicitat şi Theodor Stolojan, preşedintele Comisiei de Organizare a Congresului (COCON) PNL. Cele două intervenţii au venit după ce, în ultimele zile, conducerea interimară a PNL Timiş a scos din concocatorul de alegeri 150 de oameni, care se adaugă la cei 170 care au fos scoşi înaintea alegerilor cu scandal din 3 iulie. Cu toate acestea niciuna dintre adrese nu a fost luată în considerare de liderii liberali, ceea ce ar putea duce la anularea alegerilor. Dar până atunci a condus la scandalul de la intrarea în sala de alegeri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago