Administratie

CJ Timiș pregătește bani pentru intersecțiile noului drum dintre Săcălaz și Dudeștii Noi

Consilierii județeni timișeni vor avea de aprobat săptămâna viitoare două noi hotărâri necesare pentru finalizarea unei noi părți din ”centura rutieră mică a Timișoarei”, adică o rețea de drumuri județene care leagă comunele periurbane ale municipiului. Acum vorbim despre noul drum dintre Săcălaz și Dudeștii Noi.

Acum se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două noi intersecții. Una dintre acestea este în centrul comunei Dudeștii Noi și se află pe drumul județean care leagă Sânandrei de Becicherec, la întâlnirea cu drumul communal care va face legătura cu noul drum județean spre Săcălaz.

Cea de a doua intersecție se va realiza la Săcălaz, la intersecția cu DN 59A, spre Jimbolia.

”Pentru sistematizarea circulației prin amenajarea unei intersecții intens circulate, respectiv în localitatea Dudeştii Noi, la intersecția drumului județean DJ 692A cu drumul comunal DC 46, în vederea creșterii mobilității rutiere și pentru asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier, Consiliul Județean Timiș a demarat prin Direcţia de Drumuri și Poduri Județene, obiectivul de investiție ”Amenajare intersecţie DJ 692A cu DC 46, în Dudeştii Noi. Menționăm faptul că obiectivul sus menționat este inclus în Lista de investiții pe anul 2021 pentru bugetul propriu al județului Timiș, capitolul 84.02 – Transporturi”, se arată în documentația aferentă proiectului.

Suma alocată este de 2.687.709,89 lei, cu TVA şi, respectiv, 2.261.793,67 lei fără TVA, din care construcţii + montaj (C+M): 2.123.540,37 lei, cu TVA. De asemenea, se va vota și pentru intersecția de la Săcălaz.

”Pentru sistematizarea circulației prin amenajarea unei intersecții intens circulate, respectiv în localitatea Săcălaz, la intersecția drumului județean DJ 591C cu drumul național DN 59A, în vederea creșterii mobilității rutiere și pentru asigurarea unor condiții de siguranță și confort pentru participanții la traficul rutier, Consiliul

Județean Timiș a demarat prin Direcţia de Drumuri și Poduri Județene obiectivul de investiție ”Amenajare intersecţie DJ 591C cu DN 59A, în Săcălaz”, se arată în cel de-al doilea proiect.

Valoarea totală a obiectivului este de 3.052.697,24 lei, cu TVA şi, respectiv, 2.570.496,95 lei fără TVA, din care construcţii + montaj (C+M): 2.390.892,23.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago