Politica

Cosmin Buboi se laudă că e susţinut de Cătălin Drulă, dar Drulă… nu-l cunoaşte pe Buboi

Răspunzând la nedumeririle multora că încă este menţinut şef al ISCTR Timiş, liberalul Cosmin Ligius Buboi a răspândit zvonul că are sprijinul direct al ministrului USR-ist al Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit însă mai multor surse din USR, Drulă nu doar că nu-l susţine pe Buboi, dar habar nu are cine este acesta.

Pentru multă lume reprezintă o foarte mare necunoscută faptul că în fruntea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Timiş continuă să fie liberalul Cosmin Ligius Buboi. Este vorba totuşi de o instituţie importantă, care controlează activitatea de transport pe patru judeţe: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. Şi asta în condiţiile în care Buboi a fost implicat în mai multe scandaluri în instituţie, unele ţinând chiar de firma sa. Fiindcă el deţine o firmă chiar de transporturi, ceea ce înseamnă o mare incompatibilitate. Este drept, în acte, Buboi a cesionat acţiunile firmei care-i poartă numele, Trans Ligius, dar tot el se ocupă de ea. De altfel, fapt rarisim, angajaţii ISCTR au amendat de două ori firma şefului lor, pentru supratonajul unor camioane.

Cu atât mai surprizătoare este menţinerea lui în funcţie cu cât a fost un apropiat al vechii conduceri a PNL Timiş, în special al lui Nicolae Robu şi Alin Popoviciu. De altfel aceştia din urmă l-au sprijinit pe Buboi să ajungă în fruntea ISCTR Timiş. Se întâmpla în luna ianuarie 2020, la puţin timp după învestirea primului guvern Orban. Printre altele, pe Buboi îl recomanda şi faptul că şi-a luat Bacalaureatul la 37 de ani.

La nedumeririle din interiorul ISCTR privind susţinerea pe care o mai are, Buboi a răspândit zvonul că este sprijinit direct chiar de Cătălin Drulă, deputat USR de Timiş şi ministru al Tranporturilor, minister în subordinea căruia se află ISCTR. Potrivit însă unor surse din USR, Drulă habar n-are cine este Buboi. Mai mult, dacă l-ar fi cunoscut, cu siguranţă nu mai era acum şef. Cu toate acestea, Buboi are are, totuşi, o susţinere pe undeva.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago