Social

Se fac înscrieri la învățământul profesional dual până în 14 iulie

Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara este zilele acestea în plin proces de înscriere al absolvenților de clasa a VIII-a.

Cei care doresc să devină meseriași într-una dintre meseriile extrem de căutate și bine plătite pe piața muncii, electrician, electromecanic sau operator CNC, se pot înscrie până în data de 14 iulie.

De la an, la an, cererea pentru învățământul profesional în sistem dual este tot mai mare pentru că beneficiile pentru elevi și perspectivele de viitor sunt mari.

Anul acesta, la Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara sunt disponibile 72 de locuri, distribuite pe trei calificări: 36 locuri – Electromecanic utilaje și instalații industriale, cod fișă înscriere: 543; 12 locuri – Operator mașini cu comandă numerică (CNC), cod fișă înscriere: 530 și 24 locuri – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, cod fișă înscriere: 568.

Absolvenții de clasa a VIII-a care doresc să se înscrie pot completa fișa de opțiuni la secretariatul școlii unde au absolvit, urmând ca aceasta să transmită toate documentele necesare la liceu.

Înscrierea se poate face până în data de 14 iulie, sau în perioada 30 iulie – 3 august, în limita locurilor disponibile.

Printre beneficiile de care se bucură elevii Școlii Duale Banat se numără: bursă lunară de 400 lei, cazarea gratuită, masa decontată de Primăria Timișoara, obținerea unui certificat de calificare profesională recunoscut în Europa – Europass, practică în companii de top cu aparatură de ultimă generație, prioritate la angajare în companiile în care fac practică.

Cei care doresc își pot continua studiile la liceul seral, pentru a-și lua diploma de bacalaureat.

Școala Duală Banat este dezvoltată din 2012 de Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara, cel care a pus bazele învățământului profesional de tip dual în România, alături de o altă unitate de învățământ din Brașov. Este un parteneriat între liceu, Primăria Timișoara (care decontează masa elevilor) și 14 parteneri economici din județ, companii de top în România.

„De aproape 10 ani ne bucurăm de implicarea activă a operatorilor economici cu care avem parteneriate. Companiile le oferă prioritate la angajare absolvenților noștri, iar până acum un procent de peste 70% s-au angajat în companiile partenere. Acesta și este unul dintre motivele pentru care elevii aleg să vină la liceul nostru. Avem elevi nu numai din Timiș, dar și din alte județe, care au ales școala profesională duală în detrimentul unui liceu teoretic, pentru că au văzut potențialul și perspectivele de viitor”, a declarat Luminița Filip, director Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

16 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

17 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

18 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

18 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

18 ore ago