Administratie

Traseul Revoluției de la Timișoara are susținere pentru finanțare din PNRR

Unul dintre puținele proiecte introduse de la bun început pe Programul Național de Redresare și Reziliență este Traseul Revoluției. Acesta este susținut de ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a primi finanțare.

În PNRR, Timișoara are pentru finanțare și Traseul Revoluției, iar ministrul Proiectelor Europene a mărturisit că și-ar dori să vină peste câțiva ani aici să inaugureze Traseul Revoluției. Cristian Ghinea, a menționat că personal a adus argumente în favoarea proiectului Traseul Revoluției, în fața Comisiei Europene.

Acest proiect va veni în completarea altor locuri ale memoriei, precum Memorialul Râmnicu Sărat și Muzeul Holocaustului din București, finanțabile de asemenea prin PNRR, de care societatea românească are nevoie.

„Nu poți vorbi de o țară verde, digitală, dacă nu faci și o «igienă» mentală, o «igienă» pe partea asta. Mereu se punea problema de aceste obiective, dar nu și-au găsit locul. Au fost mereu amânate. Pe Timișoara în mod particular mai este în PNRR prins acest traseu al Revoluției, este un proiect la care am ținut foarte mult Am insistat să fie în PNRR, chiar vreau să vin peste câțiva ani să inaugurăm Traseul Revoluției, să mergem cu tramvaiul pe aici sau cu bicicleta pe lângă”, a declarat Cristian Ghinea, la Timișoara.

Primarul Dominic Fritz spune că propunerile lansate de municipalitate au fost incluse în proiectul susținut la Bruxelles.

”Mă bucur că a susținut, personal, la Bruxelles, includerea Traseului Revoluției în PNRR pentru că România, ca societate, are nevoie de aceste „locuri ale memoriei”. Am propus Ministerului – și a fost inclus în draftul de Plan trimis Comisiei Europene- ideea noastră de a reamenaja locurile fierbinți: Piața Maria, Podul Maria, Piața Victoriei, Opera, Piața Libertății, Palatul Administrativ, care a fost sediul județean al PCR, si altele. Vrem nu doar să reabilităm spațiul public și să semnalizăm punctele importante ale Revoluției, ci și să recreăm atmosfera acelor zile, prin tehnologia realității augmentate”, a spus și Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

46 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago