Primăria Timişoara

Viceprimarul Tabără anunță rezolvarea problemei terenurilor pentru tineri de la Timișoara

Problema veșnică a terenurilor pentru case acordate tinerilor din Timișoara și-ar putea găsi, în sfârșit, finalul la următoarea ședință de plen a consiliului local. Viceprimarul Cosmin Tabără, pus să se ocupe de rezolvare, spune că s-a ajuns la descâlcirea ițelor încurcate în acest caz.

Dezbaterea soluției propuse, de către aleșii locali, ar fi trebuit să aibă loc în cadrul ultimului plen. S-a amânat, dar la următoarea ședință ar urma să fie votat raportul.

Normal, trebuia să intre în consiliul local de ieri (n.r. marți), dar s-a mai amânat puțin, sper că pe 26 iulie, pentru că nu depinde doar de semnătura mea, eu mi-o asumam, este referitoare la tinerii care beneficiază de acele terenuri pe legea 15. Știu că e o problemă începută prin 2017, blocată între timp. Nu știu din ce cauză s-a blocat”, a spus Tabără.
El a respins ideea că totul s-ar fi blocat din cauză că pe lista beneficiarilor s-ar fi aflat o serie de nume cunoscute din administrația timișoreană.
”Vip-urile acelea îndeplineau condițiile în momentul respectiv. Nici nu știu dacă vor insista pentru aceste terenuri acum. A fost și o măsură a Curții de Conturi, au fost multe probleme”, a mai spus Tabără.
Rămâne de văzut cum se va rezolva problema criteriului vârstei beneficiarilor, pentru că există și câteva sentințe judecătorești favorabile beneficiarilor.

Ceea ce am făcut noi acum a fost să nu mai ascundem acea problemă, să o las sub birou, am constituit comisia și împreună cu colegii mei din primărie, de la Patrimoniu, am pornit și am intenția ca în prima ședință de consiliu local să îi pun în posesie pe cei care au îndeplinit condițiile în momentul depunerii și le îndeplinesc și acum. Sunt câteva sentințe judecătorești, pentru cei care nu mai îndeplinesc condiția de vârstă. Legea cere ca acest criteriu să fie îndeplinit și la momentul depunerii cererii și la punerea în posesie. Dacă instanța a decis o vom aplica (n..r. sentința), dar eu nu pot folosi acea soluție, sentință judecătorească, ca și izvor de drept. Nu pot să îmi asum pentru toată lumea. Dar cel puțin. din cei 128 de solicitanți o bună parte vor intra în posesie”, a mai menționat Tabără.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

26 de minute ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

4 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

4 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

5 ore ago