Social

Adi Bărar va avea un bust amplasat în Parcul Alpinet

Cunoscutul Adi Bărar, fondatorul trupei timișorene Cargo, va avea o statuie amplasată în parcul Bega. Consilierii locali și-au dat aprobarea pentru amplasarea viitorului bust, în vecinătatea fostului restaurant Flora. Bărar a decedat în primăvara acestui an ca urmare a contactării coronavirusului și a complicațiilor medicale apărute.

În ultima ședință de plen, aleșii locali timișoreni și-au dat acordul de principiu ca o statuie a lui Adi Bărar, fondatorul trupei rock Cargo, să fie amplasată în Parcul Alpinet, în zona Flora.

Realizarea bustului nu va presupune niciun leu investit de primărie, banii fiind strânși prin efortul lui Corneliu N. Vaida, respectiv al colegilor lui Bărar de la Cargo.

”Monumentul va fi amplasat în rotonda care se află între podul de la Maria și Flora. Nu este un monument, este un bust scara 1 la 1, o statuie, care-l va reprezenta pe Adi Bărar împreună cu chitara sa. Va fi realizat din bronz. Subliniez că nici primăria și nici Consiliul Local nu vor fi implicate financiar în această acțiune, dar vor beneficia și printr-un act de donație această statuie va intra în proprietatea primăriei. (…) Sper ca toate aprobările necesare pentru acest monument să fie date cât mai repede pentru ca acest monument să fie inaugurat în acest an. Lucrările durează cam trei luni și eu mă gândesc că în toamnă, cel târziu în luna noiembrie, ar fi bine să putem să facem inaugurarea acestui monument care va reprezenta un punct de atracție atât turistic, cât și cultural și se poate înscrie foarte bine în acțiunile care preced anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii”, a spus Corneliu N. Vaida.

În ceea ce îl privește pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, acesta e ”tehnic” și vrea un regulament pentru astfel de statui

„În general, cred că aceste idei sunt foarte bine venite. În același timp, trebuie să avem puțin grijă, nimeni dintre noi nu este urbanist, artist, peisagist, să nu aruncăm acum statui peste tot în spațiul public din Timișoara fără un concept clar. Și tocmai de aceea vom lucra cu un grup de artiști, sculptori, de la Facultatea de Arte, de urbaniști, de peisagiști, la un regulament pentru artă în spațiul public, pentru monumente de for public. Aici aș vrea să venim cu o strategie mai largă despre arta în spațiul public și ar trebui să ne apucăm în această toamnă”, a subliniat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişoreanca Antonia Ioana Bâlcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Bâlcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

43 de minute ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

O oră ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago

Candidează românește

Nu ne trebuie multe sondaje de opinie să ne dăm seama că Dominic Fritz și…

3 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

3 ore ago