SEPALE și META Spațiu vă invită să participați la unul dintre cele mai mari evenimente de artă contemporană din acest an. Expoziția se deschide pe 5 august, la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara (Piața Libertății nr. 5), cu participarea a peste 40 de artiști, din România și din străinătate:
Dona Arnakis, Anna Bantiuc, Matei Bejenaru, Josépha Blanchet, Alexandra Boaru, Alex Boca, Dorian Bolca, Daniela Brill, Cătălin Bătrânu, Mimi Ciora, Claudiu Cobilanschi, Ștefan Radu Crețu, Markus Guschelbauer, h.arta, Cosmin Haiaș, Àgnes Hamvas, Hubert Hasler, Herne Hiilli, just wondering, Max Jurasch, kinema ikon, Rafael Lippuner, Michael Koch, Ana Kun, Bogdan Matei, Andreea Medar, Liliana Mercioiu, Silvia Moldovan, Dragoș Neagoe, Delia Popa, Dan Perjovschi, Marilena Preda Sânc, Robert Reszner, Sergiu Sas, Eva Maria Schartmüller, Denise Schellmann, Digital Self, Patricia Teodorescu, Iulia Toma, u.kustic
Evenimentul este coordonat de o echipă curatorială compusă din Mălina Ionescu, Denise Parizek și Mirela Stoeac-Vlăduți.
Discursul expozițional va fi concentrat în jurul unui nucleu de atitudini artistice coerente cu activitatea adăpostului de păsări Sepale, cu modul în care aceasta se poate suprapune și identifica cu un parcurs existențial și artistic, precum și ca o reflecție asupra momentului pe care îl traversăm, definit de o schimbare completă de paradigmă. Schimbarea este inevitabilă, iar adaptarea necesară – schimbările climatice ireversibile, atitudinile activiste, problematica antropică, acțiunile omului asupra proceselor naturale, escapismul digital ș.a.
Un astfel de discurs va include în mod necesar mai multe direcții, aparent contradictorii, de la cele care acuză dispariția – și necesitatea păstrării – unor valori, până la cele care deplasează perspectiva din exterior în interiorul unei realități / serie de realități virtuale și care privesc schimbările prin care trecem ca pe o serie de înnoiri absolut necesare.
Critic sau contemplativ, parcursul expozițional se articulează din mai multe ipostaze ale transformării, concentrat în jurul unui nucleu de demersuri artistice care identifică soluții în forme de activism social, ecologic și pedagogic sau dimpotrivă, într-o zonă a ficțiunii, a speculației și a explorării granițelor cu un metavers care este în același timp continuare și alternativă.
Acestui nucleu de atitudini integrative sau militante, și a discuției în jurul conceptelor de sustenabilitate, coexistență și echilibru, se adaugă direcții de cercetare artistică predominant speculative, astfel încât expoziția, care citează atât un univers cât și un metavers aflate în plin proces de transformare și reconfigurare, se poate lectura în mai multe chei și permite fire narative diferite – contradictorii sau convergente.
Proiectul este co-finanțat de AFCN și este realizat în parteneriat cu galeria 12-14 Contemporary din Viena, kinema ikon și Complexul Muzeal Arad.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…