Apel către toți pasionații de plante de casă și natură. Cum te-ai simți dacă ți-am spune că poți crește un număr imens și o selecție frumoasă de plante, fără responsabilitatea udării și îngrijirii constante? Sună bine nu? Ei bine, poți face acest lucru dacă cumperi sau amenajezi un terariu.
Terariile vin cu multe avantaje unice atât în grădinărit, cât și în design interior, făcându-le o opțiune versatilă pentru toate casele. În plus, să-ți faci propriul tău terariu îți oferă controlul deplin pentru a te bucura din plin de avantajele lor.
Pentru cei care nu au timp, spațiu sau înclinație pentru a crește o mie de plante în casa lor – de ce să nu realizeze același lucru, doar la o scară mai mică?
Iată de ce toată lumea are nevoie de terarii.
Principalul motiv pentru care ai putea să îți dorești terarii în casa ta este pentru felul în care ele arată. Poți avea plante de casă normale, dar există ceva cu adevărat spectaculos în a avea un întreg ecosistem de plante pentru vizionare.
A face terarii combinate ar fi cu siguranță un sentiment plăcut, deoarece scoate la iveală cel mai bun din tine. Încercarea unei noi abilități ca grup va ajuta cu siguranță la apropierea grupului, oferind fiecărei persoane o experiență comparabilă, dar neobișnuită. Un astfel de proiect îi ajută pe oameni să vorbească între ei, precum și să dezvolte conexiuni. Nu doar că funcționează cel mai bine pentru socializare, dar, de asemenea, te conectezi foarte mult la plante, precum și la habitatele lor.
Experimentarea confortului este un mod eficient de a trăi o viață fericită. Indiferent de cât de obosit ești, nu renunța niciodată și încearcă să găsești mijloace pentru a reduce stresul din viața ta de zi cu zi. Printre cele mai simple metode de reducere a stresului se află amenajarea unei grădini interioare și comunicarea cu o varietate de plante din gospodăria ta. Nu numai că te va ține ocupat, dar îți va risipi rapid gândurile negative, precum și că te va ajuta să te simți cu adevărat mult mai bine.
Terariile pot fi extrem de ușor de întreținut dacă echilibrul este corect, deși, pentru a fi corect, provocarea îngrijirii este strâns legată de complexitatea construcției.
Dacă ai un terariu deschis, acesta va avea nevoie de apă ocazional și dacă ai un terariu închis – se udă singur! Așadar, poți pleca în vacanță ori de câte ori vrei să te relaxazi, știind că plantele tale sunt încă înfloritoare.
Iarna vine în fiecare an și chiar și cele mai verzi plante de apartament mor. Dar ghicește ce? Nu trebuie să fie iarna în terariul tău.
Plantele tale se pot bucura de o vară eternă în acest paradis de sticlă.
Pinterest vine cu o cantitate nesfârșită de idei de proiecte de terarii pe care probabil nu le vei face niciodată, dar măcar poți arunca o privire asupra elementului creativ al construirii unui terariu.
Vorbind despre punerea unei ștampile pe casa ta, terariile au interminabile aplicații decorative. Amintește-ți: acestea vin în toate formele și dimensiunile. Pot fi librării, grădini suspendate, coliere, lămpi, aproape orice te poți gândi. Și poți fi sigur că vor arăta bine, pentru că ai un control creativ deplin.
Frumusețea creării propriului microclimat este că poți crește plante care nu sunt potrivite pentru mediul nativ. Ți-ai dorit întotdeauna o grădină tropicală, dar locuiești în zonă temperată? Nu îți face griji, ci fă-ți o mică pădure tropicală Amazon pentru birou cu terarii.
Dacă ai un terariu închis, acest lucru este mai puțin important (plantele vor acumula tot aerul curat), dar dacă ai un terariu deschis te poți bucura de aer proaspăt filtrat – natural. (Beneficiul este neglijabil, dar este totuși un beneficiu, deci merită un loc pe această listă).
Este dovedit științific că plantele reduc stresul și anxietatea. Probabil că se înregistrează diminuări după un anumit punct, dar o casă plină de plante în terarii nu este niciodată un lucru rău.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara” a pus în funcțiune un RMN…
Proiectul Centurii Vest Timișoara pare din nou în impas. Societatea clujeană care a mai contestat…
USR va lupta în Parlament pentru transferul tuturor bazelor sportive deținute de ministere la administrațiile…
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a dat asigurări că echipa Poli Timişoara nu va dispărea,…
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…