Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, s-a arătat extrem de încântat că directorul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, George Gârbacea, a vizitat unitatea teritorială a ANPM din Timiș. Cu această ocazie, cei doi, ambii USR-iști, au putut discuta cu angajații instituției și au aflat cât de mare este gradul de încărcare pe om în ceea ce privește activitatea desfășurată. Concluzia: e nevoie de noi angajați.
Așa cum spuneam, marea problemă la Agenția de Mediu din Timiș este volumul mare de muncă din cadrul agenției și numărul scăzut de angajați.
”Agenția pentru Protecția Mediului este o instituție de care se “lovește” orice investitor, fie el public sau privat, dacă realizează o investiție cu impact semnificativ asupra mediului, fiind necesară obținerea unor avize, acorduri sau autorizări de mediu de la această instituție, fie că vorbim de realizarea unui drum, a unei fabrici, a unui restaurant etc. În județul Timiș, un județ cu extrem de multe investiții, atât publice cât și private, funcționarea corespunzătoare a APM este esențială pentru realizarea multor proiecte publice sau private. La ora actuală, gradul de încărcare a angajaților APM Timiș este unul dintre cele mai mari din țară, astfel că am discutat cu președintele ANPM prioritizarea bugetării și deblocării unor posturi vacante în cadrul APM Timiș, în măsura în care se alocă resurse financiare suplimentare la rectificarea bugetară către ANPM, pentru a suplimenta numărul persoanelor din cadrul APM Timiș care lucrează la Serviciul Autorizări, Acorduri și Avize”, a anunțat Nemeth.
Cum facem să debirocratizăm activitatea, venim în sprijinul investitorilor?
”Totodată, în cadrul întâlnirii cu acesta, cât și cu angajații APM Timiș, s-au discutat posibile soluții pentru debirocratizarea procedurilor de autorizare, avizare și obținere acorduri, pentru a degreva personalul APM de anumite sarcini pur birocratice și pentru a veni în ajutorul investitorilor publici sau privați cu reducerea birocrației actuale, în relația acestora cu agențiile de protecția mediului. Nu în ultimul rând, s-au discutat soluții posibile pentru a ajuta investitorii mici sau mijlocii, care nu dezvoltă investiții cu impact major sau semnificativ asupra mediului, prin simplificarea procedurilor de autorizare și avizare a proiectelor acestora”, mai spune Nemeth.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…