Administratie

Fostul şef al Poliţiei Locale, Dorel Cojan, mai pierde un proces cu Primăria Timişoara. Rămâne (doar) pensionar

Tribunalul Timiş a respins o nouă cerere a fostului şef al Poliţiei Locale, Dorel Cojan, care contesta pensionarea sa de către primarul Dominic Fritz. El a mai pierdut un proces de acest gen prin care solicita o ordonanță președințială, prin care să fie blocată decizia primarului.

Dorel Cojan a ieşit la pensie oficial pe 12 iulie, atunci când a împlinit 66 de ani, De fapt este impropriu spus “ieşit la pensie”, fiindcă el era pensionar special de poliţie, cumulând şi salariul de la Poliţia Locală, instituţie pe care a condus-o din 2013 până la finalul anului trecut, când a fost schimbat cu Dumitru Domăşnean de către primarul Dominic Fritz. De menţionat că întreaga această perioadă el a fost şef fără concurs, fiind doar interimar, mandatul fiindu-i prelungit, de la an la an, de fostul primar Nicolae Robu. Anul trecut, deşi avea deja vârsta de pesionare legală, 65 de ani, Robu i-a mai prelungit cu un an mandatul de şef interimar.

În luna iunie a acestui an, primarul Dominic Fritz l-a anunţat pe Cojan că nu-i va mai prelungi mandatul după 12 iulie, atunci când a împlinit 66 de ani, În replică Cojan i-a dat în judecată pe primar şi Primăria Timişoara, solicitând emiterea unei ordonanțe președințiale şi „anularea actului administrativ”. Prima acţiune a fost judecată de urgenţă, fiind respinsă de magistraţi la finalul lunii iunie. A doua a ajuns la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalui Timiş. Şi această cerere a fost respinsă de tribunal, judecătorul de caz arătând că: „Prelungirea activităţii după împlinirea vârstei de pensionare ţine de decizia conducătorului unităţii, legea neprevăzând proceduri speciale cu privire la aceasta.”

„Respinge cererea de suspendare formulată de reclamantul Cojan Dorel, domiciliat în Timişoara (…) în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Timişoara, Primpria Municipiului Timişoara prin primar şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Timişoara. Cu recurs în 5 zile de la comunicare (…)” se arată în decizia Tribunalului.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

8 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

9 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

11 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

12 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

13 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

17 ore ago