Opinii

“Onoare” de conspiraţionist. Ce antivaccinist serios poţi fi dacă dai şpagă pentru un certificat!?

Zilele trecute, medicul timişorean Cristian Oancea vorbea de fenomenul “vaccinării la chiuvetă”. Respectiv, omul se duce la medic, achită o “taxă” (se poate citi şi şpagă), doza nu se injectează, ci se aruncă în chiuvetă, iar doritorul (şpăguitorul) obţine certificatul de vaccinat. După această declaraţie au apărut confirmări şi din partea altor medici, potrivit cărora se fac presiuni asupra lor pentru aceste certificate de vaccinare… fără vaccin. Chiar şi Raed Arafat vorbea, vineri seara, de acest fenomen şi deja se vehiculează că numărul de “vaccinuri la chiuvetă” ar fi de ordinul sutelor.

Personal, eram sigur de la început că în România se vor întâmpla astfel de fenomene, ori prin falsificarea certificatelor, ori prin obţinerea “bunăvoinţei” unor medici. Fiindcă suntem profesionişti în a ne fura singuri căciula. Iar apoi să ne şi mirăm că lucrurile nu merg cum trebuie.

Doar suntem ţara în care se dau o grămadă de permise de şofat pe şpăgi (inclusiv la analfabeţi), iar apoi ne mirăm că suntem pe primul loc în Europa la accidente auto. Ne defrişăm cu voioşie pădurile şi apoi suntem uimiţi că o iau casele la vale. Votăm hoţi, ştiind că sunt hoţi “dar au mai făcut câte ceva”, iar apoi ne mirăm că fură. Că ce altceva ar putea face un hoţ? Furăm şine de cale ferată şi ne întrebăm de ce deraiază trenurile. Alteori, lucruri anormale ni se par absolut normale, stârnindu-ne eventual nişte zâmbete. De exemplu, faptul că mai toţi politicienii plagiază (fură) doctorate cu lucrări pe care nici nu le-au citit, darmite să le scrie. Oricum, suntem ţara în care un sfertodoct precum Gabriel Oprea este conducător de doctorate. Am avut indivizi care au “scris” în puşcărie mai multe cărţi decât au citit în viaţa lor.

Cine sunt vinovaţi de aceste lucruri? Sigur, Oculta Mondială, Marea Resetare, neomarxiştii. Revenind la vaccinările fictive, nu e de ajuns că, după bulgari, suntem primii în Europa la înghiţit conspiraţii pe nemestecate. Că doar suntem cei mai deştepţi şi credem mai mult în moaşte decât în ştiinţă. Vine un nou val de pandemie şi mulţi vor spune că sunt “interese oculte” la mijloc să fie umflate cifrele. În niciun caz nu e vorba de faptul că nu ne vaccinăm, că doar n-om fi proşti să fim “cobaii” lui Bill Gates.

Şi totuşi, am o nelămurire. Dacă antivacciniştii sunt atât de convinşi că pandemia nu există sau a fost fabricată în laboratoarele Ocultei, iar vaccinurile sunt cipurile lui Bill Gates pentru a micşora populaţia lumii, de ce nu sunt consecvenţi şi în fapte? De ce n-au onoarea de-a merge până la capăt cu teoriile lor? De ce dau şpagă pentru a primi certificatele de vaccinat atâta timp cât se laudă că sunt oameni “informaţi” şi ştiu că vaccinurile sunt diabolice? Cum e să fi şi antivaccinist şi cu certificat de vaccinare în buzunar? Păi nu le-ar căpra obrazul de ruşine când s-ar întâni cu “Mama” lor, Diana Şoşoacă? Cât o fi ea de Şoşoacă, ea s-ar duce să dea şpagă pentru certificat?

P.S. La modul foarte serios, oare ce pedepse ar trebui aplicate acestor antivaccinişti cu certificate în buzunar? Dar medicilor care s-au degradat în ultimul hal ca să le dea? Şi acum au şi salarii mari!

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Elena Lasconi intră în competiţia pentru preşedinţia USR. Dominic Fritz s-a retras din cursă

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe grup pe colegii săi de partid că nu…

3 ore ago

Au băut bine, apoi şi-au băgat prietenii în spital, după ce au făcut accidente

Două accidente asemănătoare, în care au fost implicaţi şoferi care au băut zdravăn, apoi s-au…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei

În zilele următoare se va efectua spălarea rețelei de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare…

4 ore ago

CJ Timiș vrea instalarea de panouri solare pentru energie pe noua clădire a Direcției de Asistență Socială din Lugoj

În prima ședință de plen de după lupta electorală de duminică, consilierii județeni timișeni au…

8 ore ago

La Pasajul Solventul a fost finalizată rampa specială, destinată amplasării viitorului cheson

Constructorul care se ocupă cu realizarea pasajului Solventul a reușit să mai bifeze o nouă…

8 ore ago

Un timişorean s-a impus în etapa naţională de Super Rally

Pilotul timişorean Leo Borlovan, la bordul unui monopost Funyo, a obţinut cel mai bun timp…

10 ore ago