Social

Zeci de milioane de lei amendă și produse alimentare confiscate. Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară avertizează populația

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiş sunt în aceste zile cu temperaturi ridicate pe teren, pentru a verifica respectarea regulilor santiare și pentru a preveni apariția de toxiinfecții alimentare. Două zile la rând, aceștia au dat amenzi de zeci de milioane de lei și au confiscate zeci de kilograme de produse alimentare.

Miercuri au fost verificate un număr de şapte restaurante și patru unități tip fast food din Timişoara. Au fost aplicate amenzi în valoare de 61.200 lei, pentru nerespectarea condițiitor de igienă conform prevederilor legale și a condițiilor de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 28 de kilograme de produse și a fost aplicată o sancțiune suplimentară de închidere a unei unități până la remedierea deficiențelor.

Acțiunile au continuat și inspectorii de la DSVSA Timiș au verificat bucătăriile restaurantelor și fast-food-urilor din oraș. Astfel, la două restaurante și patru unități alimentare de tip fast-food, inspectorii au dat amenzi în valoare de 30.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă și a condițiilor de depozitare a produselor alimentare. Totodată, au confiscat 27 de kilograme de produse alimentare. În continuare, inspectorii DSVSA Timiș vor verifica modul de expunere la vânzare a produselor alimentare, în special a celor de origine animală, care trebuie să se realizeze în locuri sau spații care asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago