Primăria Timişoara

Primăria Timișoara, victimă directă a prețurilor la energie. A rămas fără contract de furnizare a curentului electric

Municipalitatea timișoreană a rămas fără furnizor de energie electrică, după ce societatea cu care avea contract s-a declarat în incapacitate de plată din cauza creșterii explozive a prețurilor de pe piața furnizării de electricitate. Nu vă gândiți că primarul Dominic Fritz nu a mai avut lumină în biroul unde semna documentele orașului, ci ne referim la curentul electric necesar pentru iluminat public sau semafoare. A fost nevoie o nouă licitație și un nou contractant.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Primăria Timișoara semna, cu societatea Enex din Cluj, un contract pentru furnizarea de energie electrică necesar alimentării instalațiilor de afișaj și semaforizare, dar și pentru fântânile și iluminatul public din oraș https://debanat.ro/2021/01/zece-milioane-de-lei-pentru-semafoarele-si-fantanile-publice-din-timisoara-contractul-a-fost-adjudecat-de-o-firma-din-cluj_317549.html . Prin intermediul acestui acord, municipalitatea dădea zece milioane de lei unei firme clujene cu un capital social de o mie de lei ca să furnizeze energia electrică necesară obiectivelor menționate mai sus.

Dar, între timp … a venit economia de piață și prețurile la energia electrică au crescut exponențial. Clujenii de la Enex au anunțat Primăria Timișoara că nu mai sunt capabili să deruleze contractul semnat și municipalitatea a rămas fără curent pentru Semaforișoara. Bine, nu s-au stins efectiv ledurile din semafoare, situația s-a rezolvat.

Între timp, municipalitatea a organizat o nouă licitație pentru găsirea unui furnizor, fiind anunțat și câștigătorul. Și administrația s-a întors la furnizorul tradițional, adică Enel, care a câștigat contractul respectiv, dar la un preț de 15 milioane de lei, adică în plus un jumătate față de precedentul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago