Primăria Timişoara

Aquatim și Colterm, puse să își coordoneze lucrările. Primăria Timișoara vrea să evite spargerea de două ori a acelorași străzi

Una dintre acuzațiile aduse de actuala administrație precedentei se referea la lipsa unei viziuni comune a departamentelor din subordine referitor la lucrările efectuate în oraș. Acum, primarul Dominic Fritz spune că a reușit să coordoneze acțiunile celor de la Aquatim și de la Colterm, societăți care realizează ambele lucrări de investiții la rețelele subterane.

Societatea de apă și canal Aquatim a semnat în această săptămână contractul de execuție pentru cinci din cele șase loturi de lucrări care vor duce la înlocuirea rețelelor de apă și canal vechi din oraș. Directorul Ilie Vlaicu spune că s-a reușit coordonarea spargerilor cu cei de la Colterm, iar unde vor efectua aceștia lucrări, va face și Aquatim,

Lucrările se desfășoară pe 92 de străzi, suntem corelați cu primăria, cu lucrările pe care le face pentru termoficarea orașului. Sunt unele străzi cu lucrări comune, suntem pregătiți să gestionăm cumva aceste lucrări”, a spus Vlaicu.

De cealaltă parte, primarul Dominic Fritz spune că a discutat personal cu reprezentanții firmelor care lucrează la cele două investiții și a primit promisiuni că graficele asumate pentru derularea investiției vor fi respectate. În plus, acesta e mulțumit că dacă se vor face spargeri, la final vor fi realizate și trotuare și spațiu carosabil nou.

Va fi și un deranj. Eu acum am vorbit și cu firmele care mi-au promis că vor lucra după grafic, ca să terminăm în perioada contractului, termenul de execuție va fi de doi ani. Deci în toamna anului 2023 vom termina, vor fi lucrări peste tot în oraș. Se vor corela cu lucrările la sistemul de termoficare, proiectul mare în derulare deja, ca să nu spargem de două ori aceiași zonă. M-am asigurat personal că unde se sparge o stradă sau un trotuar să fie totul refăcut. Cei 30 de kilometri de rețea de apă și cei aproximativ 25 de kilometri de canalizare ne vor ajuta să reparăm anumite trotuare, deci avem cumva un beneficiu în plus”, a declarat și Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago