Primăria Timişoara

Timişorenii racordaţi la Colterm au mai stat o noapte în frig. Fritz spune că ar fi ultima, fiind găsit un furnizor de gaz

Miercuri la prânz, atât primarul Timișoarei, Dominic Fritz, dar și șeful CJ Timiș se lăudau cu semnarea unui nou contract, valabil o săptămână, pentru furnizarea de gaze naturale la Colterm. Din păcate, anunțul ”s-a fâsâit”, iar furnizorul respectiv a renunțat la contract înainte de a fi semnat măcar.

În aceste condiții, caloriferele timișorenilor au rămas la fel de reci cum erau cu o seară înainte, sistemul de termoficare nu a fost repornit.

Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans. Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.  Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”.

Ca o concluzie, putem spune că Primăria Timișoara și Colterm caută și ar putea găsi un al treilea furnizor de gaz, după ce atât cel tradițional, dar și cel anunțat miercuri au renunțat în a colabora cu orașul. Se pare că motivul refuzurilor permanente este dat de intrarea în insolvență a Colterm, aceasta având cumva ”puterea” să țină firma blocată firma de gaz într-un contract cu firma de termoficare, chiar dacă cel semnat inițial expiră.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago