Administratie

Contractul de furnizare a gazelor naturale pentru Colterm a fost prelungit. Dominic Fritz cere demiteri la societatea de termoficare

Timișoara, prin societatea Colterm, ar urma să beneficieze și în continuare, după deadline-ul de luni, de un contract de furnizare a gazelor naturale, Furnizorul rămâne același, societatea Tinmar, iar plata gazului se va face, în continuare, anticipat, în limita celor cinci milioane de lei, dați de primărie societății de termoficare.

Primarul Dominic Fritz a reușit, în urma negocierilor, purtate și la Timișoara și azi, la București, o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans. Astfel, timișorenii conectați la Colterm ar urma să aibă apă caldă și căldură și în perioada următoare, timp în care Colterm și Primăria Municipiului Timișoara continuă negocierile pentru o soluție de achiziționare a gazului pe termen mediu și lung. Deocamdată, se dă gaz pe o perioadă nedeterminată, în limita celor cinci milioane de lei. Banii s-ar termina undeva la finalul săptămânii viitoare, este estimarea celor din primărie.

„Datoria mea ca primar este să deschid toate ușile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timișorenilor racordați la Colterm, la București și oriunde există o soluție. Astăzi sunt la București pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timișoara, după ce negocierile cu E.ON au eșuat. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor orașului și înțeleg perfect în ce situație suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm și crizei creșterii istorice a prețului la gaz”, a anunțat Fritz.

Acum, gândurile sale se îndreaptă spre creditul din trezorerie.

”Suntem în legătură permanentă și cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timișoara și celelalte orașe cu termoficări publice și sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timișoara și celelalte orașe mari din România. Am avut o discuție cu Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie. Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanțe pentru concretizarea acestei variante. Îi mulțumesc pentru sprijin și lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean. În momente complicate putem să acționăm împreună în beneficiul timișorenilor”, a mai declarat Dominic Fritz.

”Sânge” la Colterm, se cer demisii!

După ce s-a chinuit să impună pe scaunele de conducere le la Colterm echipa sa favorită, acum Dominic Fritz cere demisii, pentru că șefii ar fi eșuat să transmită de ce nu au căldură timișorenii și cum se va face să vină mult așteptatul agent termic!

„Managementul Colterm are datoria să comunice cetățenilor racordați la sistemul public de termoficare orice informație de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea. Este o chestiune de responsabilitate față de oamenii care plătesc facturile și așteaptă de la Colterm să fie ținuți la curent cu ce se întâmplă. Cer managementul Colterm să identifice responsabilii pentru eșecul comunicării către cetățeni a informațiilor legate de reînceperea furnizării de agent termic și să ia măsuri, chiar dacă acestea înseamnă demiteri de directori și șefi. Primarul nu este purtătorul de cuvânt al Colterm, chiar dacă este o companie public locală. Compania are angajați și responsabili și trebuie să-și facă treaba fără să le spun eu”, a mai declarat Dominic Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

20 de minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

3 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

4 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

9 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago