Primăria Timişoara

Dominic Fritz contraatacă în urma acuzațiilor aduse de Dan Dinu: Patronii au avut canale de influență politică

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, îi răspunde omului de afaceri timișorean Dan Dinu, care a anunțat contestarea în instanță și daune pentru închiderea Berăriei 700 pentru 15 zile. Edilul șef vorbește despre favoritisme și presiuni făcute asupra fostei administrații.

Conform primarului, administrația locală pe care o conduce a dat curs solicitărilor Poliției Locale, de suspendare a activității, pentru trei societăți, fără a preciza care. Poziția sa vine după ce Dan Dinu a anunțat că va contesta în instanță decizia municipalității de a închide activitatea Berăriei 700, ca urmare a difuzării de muzică la nivel ridicat, cerând și daune, dar care să fie plătite din buzunarul primarului, considerat vinovat de situație, și nu din bugetul local . Într-o poziție pe Facebook, Fritz se adresează cititorilor la persoana a doua, cu ”voi”, referindu-se la situația existentă.

”Poliția locală a primit o mulțime de sesizări de la voi pentru tulburarea liniștii publice de către trei localuri din centru, a intervenit, a dat amenzi repetate, iar ultima sancțiune posibilă legal a fost suspendarea timp de două săptămâni a activității. Am dat curs, conform legii, acestei solicitări venită din partea Poliției Locale pentru cele 3 localuri. Putem avea un centru viu, fără ca legea să fie încălcată, putem să fim un oraș în care oamenii se distrează dar, în același timp, respectuos cu cetățenii”, a scris Fritz.

El mai vorbește despre fosta administrație care nu ar fi ascultat de plângerile cetățenilor, asta pentru că patronii localurilor vinovate ar fi avut deschise ”canale de influență politică, ar fi făcut presiuni mari asupra conducerii primăriei și ar fi beneficiat de favoritisme

”Vară de vară locuitorii din centrul orașului s-au plâns de organizarea unor petreceri, cu muzică la intensitate mare și larmă, dar de fiecare dată fosta administrație a fost surdă pentru că patronii au avut canale de influență politică. În perioada următoare vom verifica și localurile care ocupă ilegal domeniul public. Puterea de presiune a unor oameni de afaceri asupra fostei administrații a fost mare, li s-a permis să încalce legea, când altora li s-a impus respectarea regulilor. Or, acum regulile sunt aceleași pentru toți, vor fi aplicate indiferent câtă presiune publică și politică vor pune pe primărie sau pe Poliția Locală. Și asta este greu de acceptat pentru cei care care au fost, ani la rândul, deasupra legii. S-a terminat cu favoritismele, regulile se aplică tuturor atunci când legea este încălcată în Timișoara”, a scris Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

5 minute ago

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

20 de ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

20 de ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

20 de ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

22 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

22 de ore ago