Administratie

Ruben Laţcău îi face plângere penală lui Andrei Drăgilă şi îl dă în judecată pe Radu Ţoancă. Acuză că a fost ameninţat, şantajat şi defăimat

Viceprimarul Ruben Laţcău afirmă că va face o plângere penală împotriva directorului SC Horticultura, Andrei Drăgilă, pentru șantaj și abuz în serviciu. Totodată, pe consilierul local PSD Radu Ţoancă îl va chema în judecată pentru defăimare.  

Consilierul local PSD Radu Țoancă, a afirmat astăzi că la Parchetul de lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată o plângere a SC Horticultura SA Timișoara, prin care societatea anunță că viceprimarul Ruben Lațcău ar mai avea de executat 14 zile de muncă în favoarea comunității, dintr-un dosar în care acesta a fost condamnat. Laţcău dezminte informaţia, afirmând că nu are niciun dosar penal, acuzându-l în schimb pe Andrei Drăgilă, directorul SC Horticultura, de şantaj şi ameninţări.

“Șantaj, amenințări, plângeri penale. Cam ăsta e meniul experienței din politica locală. Când micii politicieni și marii directori sunt putred de bogați, dar societățile Timișoarei stau în pragul falimentului, iar serviciile pe care ele îl prestează este, dacă nu falimentar, cel puțin deplorabil”, a comentat Laţcău.

Apoi el povesteşte experienţa sa cu Drăgilă.

“Domnul Drăgilă a venit la mine încă din 14 septembrie să îmi spună că dacă membrii Consiliului de Administrație (C.A.) îl vor demite, el se va ocupa de mine. Că are declarații, dovezi, înregistrări, că „sunt blindat cu toate actele, domnule viceprimar” și că mă va distruge. De ce? Pentru că și-a dat seama că situația societății pe care o conduce este una dezastruoasă, iar în acest an, dacă lucrurile nu se redresează, va fi dat afară de către Consiliul de Administrație. Spun aici ce i-am spus și lui atât în 14 septembrie cât și în celelalte zile când ne-am întâlnit și a repetat aceleași amenințări – nu pot fi șantajat. Am intrat un om liber în politică, fără combinații și interese, la fel rămân”, afirmă Laţcău.

El spune că a avut mai multe întâlniri cu Drăgilă de atunci, fiind însoţit de celălalt viceprimar, Cosmin Tabără,

“Ne-am propus să îl convingem să nu târască Horticultura SA într-un război care va afecta și societatea, și angajații. Domnul Drăgilă a afirmat că se retrage. Am avut întâlniri cu dânsul, directorul tehnic, viceprimarul Tabără, avocatul C.A. și avocatul domnului Drăgilă pentru a stabili pașii necesari pentru a avea un nou început pentru Horticultura”, a continuat viceprimarul USR

Când lucrurile păreau rezolvate, Drăgilă s-a răzgândit, iar pentru acest lucru Laţcău arată cu degetul spre “combinatorul” Radu Ţoancă.

“Luni domnul Drăgilă s-a răzgândit și a revenit cu șantajul că mă „distruge mediatic” (…) Faptul că această veste vine prin combinatorul politicii locale Radu Țoancă e de fapt dovada rețelei pe care domnul Drăgilă o reprezintă. Domnul Țoancă nu este altceva decât un „rezolvator”. Ar fi interesant să ne zică domnul consilier câte sute de oameni a angajat în societățile primăriei în ultimii 20 de ani”, acuză Laţcău.

Legat de speța dată, viceprimarul afirmă că totul s-a terminat într-un NUP,  având de executat ore în folosul comunității, lucrul pe care l-a făcut.

“Am fost la sediul Horticultura de pe Avram Imbroane, am vopsit bănci, am curățat curtea, am lucrat cu muncitorii necalificați de acolo și chiar cu fiul domnului Drăgilă (care este și el angajat acolo), fără ca ei să știe cine sunt și fără ca acest lucru să conteze. Acum și-a pus muncitorii să declare în scris că de fapt am fost acolo mai puțin decât au semnat atunci pe pontaj!”, a mai povestit “vicele”.

Ca atare, Laţcău vrea acum să transfere disputa la parchet şi în sălile de judecată.

“Voi face plângere penale pentru șantaj și abuz în serviciu împotriva domnului Dragilă, iar pe Radu Țoancă, ce participă în cunoștință sau necunoștință de cauză la săvârșirea unor fapte penale, îl chem în judecată pentru defăimare”, a închis Laţcău.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

2 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

2 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

2 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

4 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

5 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

5 ore ago