Eveniment

Cel care a produs tragedia de la Iecea, nu avea permis și era băut. Dorea să scoată bani din… migranți

Lucrurile încep să se așeze în cazul accidentului mortal de lângea Iecea Mică. Șoferul care a provocat tragicul eveniment rutier a fost arestat pentru 30 de zile. El conducea o mașină împrumutată, nu avea permis, era băut și dorea să facă bani de pe urma migranților.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuvințarea poliției” și „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”. Reamintim, accidentul s-a soldat cu doi morți și zece răniți. „Șoferul” era și băut în momentul producerii tragicului eveniment rutier.

„În data de 10 noiembrie 2021, în scopul obținerii unei sume de bani, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul ar fi transportat cu un autoturism aparținând altei persoane, prevăzut cu cinci locuri, pe care l-ar fi condus între localitățile Iecea Mică și Biled din județul Timiș, având ca destinație municipiul Timișoara, 12 migranți, din care două persoane au fost îmbarcate pe locul pasagerului din față, lângă șofer, șapte persoane pe bancheta din spate și trei persoane în portbagaj, fiindu-le pusă în pericol viața și integritatea corporală. După aproximativ 20 km, inculpatul ar fi pierdut controlul volanului, urmarea fiind producerea unui accident rutier soldat cu decesul a două persoane din grupul de migranți, după care inculpatul ar fi părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție”, transmit procurorii.

Bărbatul de 22 de ani a fugit de la locul accidentului, dar apoi s-a predat. ”În data de 11 noiembrie 2021, inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei”, mai transmit procurorii.

Tânărul care a produs accidentul va răspunde și pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

10 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

10 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

12 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

12 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

13 ore ago