Primăria Timişoara

Constructorul, așteptat să înceapă șantierul la Pasajul Solventul

Dominic Fritz a învins în lupta cu ”turnul de hârtii” și a reușit să semneze autorizația de construcție pentru pasajul Solventul. Edilul șef a anunțat că … lupta a durat câteva luni.

Aprobarea vine la jumătatea lunii noiembrie când este greu de crezut că se poate realiza ceva efectiv pe teren, deși speranțele finanțatorului sunt mari. Dar, important este că s-a reușit emiterea acestei autorizații.

Turnul acesta de hârtii este documentația care a stat la baza autorizației de construcție pentru Pasajul Solventul, pe care am semnat-o azi. Este o muncă asiduă dusă în ultimele luni de colegii mei din Primăria Timișoara, care au făcut tot posibilul ca lucrările la acest proiect de infrastructură, cel mai mare al municipiului, să poată începe în acest an”, spune Fritz.

Proiectul amplu va continua cu altele care vor integra pasajul în infrastructura de circulație rutieră și a tramvaielor din zonă.

Este un pasaj de patru benzi (câte două pe sens) în continuarea străzii Bogdăneștilor, pe care o modernizăm acum, cu linii de tramvai, trotuare și piste de biciclete, care va trece pe sub 12 linii de cale ferată. Pasajul va continua cu un pod peste Bega despre care vă voi da vești în curând și va asigura mai apoi legătura cu strada Gării, închizând astfel Inelul IV de circulație pe partea de vest a orașului”, mai scrie primarul.

Legat de demararea șantierului, Dominic Fritz este optimist.

Săptămâna viitoare constructorul va putea începe acțiunile de pregătire a șantierului, urmând ca în acest an să se lucreze, într-o primă fază, la relocarea utilităților”, spune acesta.

Noul pasaj ar urma să fie construit pe sub cele nouă linii de tren care traversează zona respectivă şi va oferi posibilitatea trecerii traficului auto, pietonal, de biciclete dar şi al tramvaielor. Se va moderniza întreaga tramă stradală, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete, zone verzi.

De construcție se va ocupa o asociere formată din Spic Internazionale (lider/ Italia) – Pod-Proiect (Iași) – Sylc Con Trans (Arad). Cele trei firme vor să lucreze cu doi terți: Arcada Company (Galați) și Conextrust (Bacău) și cinci subcontractanți: Teoval & Co (Iași), FDF Electric Grup SRL (Iași), ISPCF (București), Radaria (Galați) și SC Yda Proiect Consulting SRL (Iași). Valoarea investiției este de aproape 24 de milioane de euro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

3 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

18 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

20 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

24 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

24 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

24 de ore ago