Peste aproximativ un an de zile, bănățenii vor putea face primele cumpărături la Ikea de la ieșirea din Timișoara spre Arad. Cunoscuta și apreciata companie suedeză a pus, joi, piatra de temelie la noul magazin de mobilier și amenajări interioare, dar și la un nou depozit de unde va avea loc distribuția produselor comandate online din zona de vest a României. Investiția de 60 de milioane de euro va crea cel puțin 250 de locuri de muncă.
Terenul pe care se va ridica noul complex comercial este de 85.000 de metri patrați, iar surafața comercială a magazinului va fi de 26.000 de metri pătrați. De asemenea, va fi ridicat un depozit de 4.000 de metri pătrați de unde vor fi distribuite comenzile online din această parte a României, a anunțat Nicoletta Muscinelli, noul marketing manager al Ikea Timișoara, la ceremonia de lansare oficială a construcției noului magazin. Acesta se ridică în comuna periurbană a Timișoarei, Dumbrăvița, pe drumul național care duce spre Arad. Estimările arată că în aproximativ 12 luni investiția va fi finalizată, iar magazinul deschis. La modul în care constructorul se mișcă e destul de posibil ca finalizarea să aibă loc mai devreme.
Șeful Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, crede că un magazin Ikea la Timișoara va fi magnet pentru alți investitori.
„Aceasta dezvoltare va radia asupra Timișoarei, urmând a se genera un întreg ecosistem în jurul aceste investiții. Unde vine Ikea vor veni și alți investitori”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.
De ce a ales Ikea Timișoara și nu alt oraș dezvoltat al țării. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz crede că aceasta se datorează faptului că orașul de pe Bega este lider național la dezvoltare imobiliară, iar suedezii au ”mirosit” corect că toți cei care se vor muta la casă nouă vor avea nevoie de mobilier.
„Această investiție, la fel ca altele anunțate în ultima perioadă, spune ceva despre încrederea investitorilor despre cum va arăta Timișoara în următorii cinci ani. Timișoara nu este doar un slogan politic, este o realitate economică. Aproape 50% din investițiile imobiliare din România sunt făcute în Timișoara Ikea a mirosit asta pe piața imobiliară, pentru că toți oamenii aceia vor avea de mobilier ca să se simtă bine. Această investiție va atrage un ecosistem local, alte investiții, ei vor să lucreze cu economia locală și nu vin ca o enclavă internațională care se protejează față de ce este în jur, ci vine ca un motor pentru dezvoltarea locală”, a spus primarul Dominic Fritz.
În ciuda dorinței Timișoarei de a fi ”titular” al proiectului, acesta aparține Dumbrăviței. Chiar dacă marea parte a clienților va veni din reedința de județ, taxele și impozitele locale vor rămâne în buzunarul comunei periurbane. Gazda, primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin spune că este bucuros că suedezii au ales Dumbrăvița și că va deveni parte a comunității comunei.
Timișoara și Baia Mare au oferit un nou thriller în Liga Zimbrilor la handbal masculin.…
Municipiul Timișoara intenționează să își exercite dreptul de preemțiune și să cumpere o clădire istorică…
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…