Decizia Spitalului Municipal Timișoara de a-și supraveghea angajații cu ajutorul unor brățări este o insultă la adresa oamenilor și a jurământului lui Hipocrate, spune PSD Timișoara, prin vocea lui Mihai Ritivoiu. De curând, unitatea medicală a decis să introducă acest sistem, motivând că se va folosi doar la o pontare a activității efectiv prestate.
PSD Timișoara consideră că o astfel de măsură reprezintă o bătaie de joc
”Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă. Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical. În timp ce PSD a mărit substanțial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care îl merită, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timişoara îşi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice!”, spun cei de la PSD.
Supravegherea va costa zeci de mii de euro lunar, iar serviciile achiziționate sunt considerate ca fiind inutile. Mai mult, achiziția serviciilor s-a făcut netransparent, mai spun social democrații.
”Transmitem, pe această cale, celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie. Domnilor, nu puteți cuantifica în parametri atât de primari calitatea actului medical. Pentru că achiziția sistemelor a fost făcută fără a se folosi transparența în acest sens, facem un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice corectitudinea și legalitatea, iar cei care se vor găsi vinovați în vreun fel să fie trași la răspundere. Cât despre partea morală a acestui fapt, cuvintele sunt de prisos”, mai spune Ritivoiu.
UPDATE: Reacția lui Daniel Malița, directorul Spitalului Municipal din Timișoara
În replică, managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița, a declarat că „sistemul nu monitorizează personalul, ci spațiile. Personalul are un dispozitiv electronic pe care îl poartă, care nu iradiază, nu înregistrează. Vrem să vedem cât de repede se deplasează, cât de des merg la patul bolnavului”.
Malița a mai spus că prin acest demers vrea să mobilizeze personalul medical să-și facă treaba.
„În condițiile în care unii medici au 1-2 pacienți externați pe lună normal că nu o să le convină să le poarte. Vreau să își facă meseria pentru care își iau salariul, nu se poate să vii o oră pe zi la lucru sau deloc. Costul de monitorizare este de 70 de lei per persoană pe lună, dacă sistemul își dovedește eficiența îl vom păstra. Vrem să mobilizăm personalul să își facă treaba”, a precizat managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…