Primăria Timişoara

PSD Timișoara protestează împotriva deciziei Spitalului Municipal de a urmări personalul medical cu brățări de supraveghere/UPDATE. Reacția spitalului

Decizia Spitalului Municipal Timișoara de a-și supraveghea angajații cu ajutorul unor brățări este o insultă la adresa oamenilor și a jurământului lui Hipocrate, spune PSD Timișoara, prin vocea lui Mihai Ritivoiu. De curând, unitatea medicală a decis să introducă acest sistem, motivând că se va folosi doar la o pontare a activității efectiv prestate.

PSD Timișoara consideră că o astfel de măsură reprezintă o bătaie de joc

”Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă. Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical. În timp ce PSD a mărit substanțial veniturile cadrelor medicale, oferindu-le respectul pe care îl merită, actuala conducere a Spitalului Municipal din Timişoara îşi bate efectiv joc de ei. Medicii sunt eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice!”, spun cei de la PSD.

Supravegherea va costa zeci de mii de euro lunar, iar serviciile achiziționate sunt considerate ca fiind inutile. Mai mult, achiziția serviciilor s-a făcut netransparent, mai spun social democrații.

Transmitem, pe această cale, celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie. Domnilor, nu puteți cuantifica în parametri atât de primari calitatea actului medical. Pentru că achiziția sistemelor a fost făcută fără a se folosi transparența în acest sens, facem un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice corectitudinea și legalitatea, iar cei care se vor găsi vinovați în vreun fel să fie trași la răspundere. Cât despre partea morală a acestui fapt, cuvintele sunt de prisos”, mai spune Ritivoiu.

 

UPDATE: Reacția lui Daniel Malița, directorul Spitalului Municipal din Timișoara

 

În replică, managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița, a declarat că „sistemul nu monitorizează personalul, ci spațiile. Personalul are un dispozitiv electronic pe care îl poartă, care nu iradiază, nu înregistrează. Vrem să vedem cât de repede se deplasează, cât de des merg la patul bolnavului”.

Malița a mai spus că prin acest demers vrea să mobilizeze personalul medical să-și facă treaba.

„În condițiile în care unii medici au 1-2 pacienți externați pe lună normal că nu o să le convină să le poarte. Vreau să își facă meseria pentru care își iau salariul, nu se poate să vii o oră pe zi la lucru sau deloc. Costul de monitorizare este de 70 de lei per persoană pe lună, dacă sistemul își dovedește eficiența îl vom păstra. Vrem să mobilizăm personalul să își facă treaba”, a precizat managerul Spitalului Municipal din Timișoara, Daniel Malița.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

12 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

14 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

15 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

16 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

16 ore ago