Sport

Deplasare grea. După meciul din Cupă, Poli merge la Giurgiu

Politehnica are parte de un meci extrem de dificil mâine cu fosta prim divizionară Astra, mai ales în condiţiile în care partida de Liga 2 se dispută la nici trei zile de la sfertul de Cupă cu FC Argeş, duel în urma căruia mai mulţi polişti au devenit indisponibili. Cu toate acestea, băieţii pregătiţi de Nicolae Croitoru sunt determinaţi să-şi continue evoluţiile pozitive de la finele toamnei şi să cinstească o zi specială pentru Politehnica.

Antrenorul alb-violeţilor se aşteaptă mâine la un duel mai dificil cu AFC Astra decât a fost partida de miercuri, în ciuda poziţiei din clasament a grupării retrogradate din Liga I. „Sigur va fi un joc mai greu. Pe e de o parte, ei au reuşit surpriza etapei şi au reuşit să câştige la Cluj. E o echipă bună, o echipă de jucători tineri, dornici de afirmare. Joacă împreună de ceva timp, şi la juniori, apoi şi la Liga 3 şi au crescut foarte mult. Nu doar la Cluj au făcut o surpriză, au avut rezultate pozitive şi în alte partide, la Steaua au făcut 1-1. Au pierdut greu cu Petrolul. Pe de altă parte, noi, care sperăm ca până la ora jocului să reuşim să ne recuperăm din punct de vedere fizic...”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

Ne aşteaptă un meci foarte greu la Giurgiu. Preconizez că o să fie la fel, un meci ca şi miercuri, de luptă. Suntem un pic cam consumaţi după meciul cu Argeş, dar sperăm să fim recuperaţi până la ora jocului„, a precizat şi mijlocaşul Adrian Zaluschi.

Alb-violeţii se deplasează astăzi spre sud-estul ţării pe calea aerului pentru un meci care se dispută pe 4 decembrie – chiar în ziua în care Politehnica Timişoara împlineşte 100 de ani de activitate fotbalistică.

Absenţe importante

Poli nu va putea miza la Giurgiu pe mai mulţi jucători importanţi. Octavian Ursu e suspendat în urma cartonaşului roşu văzut în meciul cu FC Argeş, în timp ce Cristian Scutaru şi Cosmin Bîrnoi sunt accidentaţi după acelaşi joc din sferturile Cupei României, având nevoie de trei, respectiv patru săptămâni de repaus. În aceste condiţii lotul alb-violet a fost completat cu Răzvan Prodan, precum şi cu juniorii Cosmin Huminic (fundaş) şi Ervin Bakoş (mijlocaş), ambii componenţi ai generaţiei 2004 a Politehnicii, participantă în Liga Elitelor U19.

Partida AFC Astra – Politehnica Timişoara se dispută mâine, 4 decembrie, de la ora 12.00, în etapa a 16-a Ligii 2, ultima a anului 2021. Echipa viola se clasează pe locul 15, cu 17 puncte, în timp ce gazdele sunt pe 18 şi au doar cinci puncte, deşi au înregistrat cinci victorii şi patru remize, asta deoarece au fost sancţionata cu o penalitate de 14 puncte!

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

9 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

16 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago