Administratie

S-au înțeles pentru intersecția Centura Sud – Drumul Boilor. Primăria va reloca utilitățile, CNAIR face intersecția

Mult așteptata întâlnire între ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut loc, dar nu în cadru intim. Cei doi au discutat în cadrul unei întâlniri multipartite despre problemele legate de Centura Sud și de întârzierile aferente proiectului. Iar intersecția cu Drumul Boilor este una dintre acestea.

Veste bună pentru derularea proiectului Centurii Sud Timișoara: s-a găsit soluția pentru realizarea intersecției dintre șoseaua rapidă și Drumul Boilor. Prezent la Timişoara, Sorin Grindeanu a anunțat că a fost organizată întâlnirea cu șefii constructorului tronsonului de centură menționat și cu cei de la Compania de Drumuri, dar au fost prezenți și șeful CJ Timiș, Alin Nica, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reprezentanții DRDP Timișoara.

Iar în ceea ce privește problema menționată, CNAIR va finanța realizarea lucrării, în timp ce Primăria Timișoara se va ocupa de relocarea utilităților.

“Centura trebuia să aibă un stadiu de realizare de 70%, sunt unele probleme pe care le cunoașteți. Întâlnirea a avut loc cu constructorul, cu autoritățile locale, cu Nica, cu primarul, cu DRDP Timișoara, ca să găsim soluții. Există un blocaj, la Drumul Boilor. Problema nu e rezolvată, o vom rezolva, CNAIR va suplimenta cu bani pentru ceea ce înseamnă lucrări în plus. Vor fi alocări bugetare, primăria trebuie să facă relocarea de utilități. Din discuțiile avute, în principiu primarul a fost de acord, pe mine mă interesează să deblocăm lucrurile. Dar nu de asta lucrările nu sunt la 70%. Discuțiile nu au fost simple, constructorul a ridicat probleme justificate, s-a referit la modul de relaționare cu CNAIR, dar asta este treaba mea. Proiectul trebuie să fie prioritate numărul 1 pentru infrastructura din zona de vest a țării. Primăria s-a angajat că va reloca utilitățile, așa a rămas”, a declarat, Grindeanu.

Conform ministrului, în ceea ce privește finanțarea lucrărilor de la centură nu există probleme.

“Constructorul nu are probleme cu DRDP Timișoara. Beneficiar pe Centura Sud este CNAIR. Acolo există o unitate de implementare a proiectului. Și din ce spune constructorul, ritmul de lucru cu aceasta este nemulțumitor. Am să văd ce e de făcut, să încerc să îi fac să vadă că e prioritate. Timișoara s-a dezvoltat, proiectul e din 2007 parcă. Timișoara și zona periurbană nu mai e cea care a fost. Au fost întâlniri cu primarii din jurul Timișoare, cu CJT, s-a actualizat acest proiect, dar toate aceste actualizări au însemnat modificări în proiectul inițial. În acest moment decontările (n.r plata facturilor spre constructor) funcționează bine. Până la finalul anului vreau să nu aud de întârzieri la proiecte care pot fi plătite. Nu sunt probleme și nici nu vor fi. Problema României nu e pe finanțări, ci că nu a știut să folosească banii”, a mai spus Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago